Saga Sanning – Matt Haig

Titel: Saga Sanning
Författare: Matt Haig
Serie: Christmas #3,5
ISBN: 9789150120646
Sidantal: 128
Förlag:
Alfabeta bokförlag
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2019
Handling:
”När vätten Saga var liten fick hon en förbannelse över sig. Efter det kan hon bara tala sanning. Vad det än gäller och vem hon än pratar med. Och det är krångligare än man kan tro. För det är inte alltid folk vill höra sanningen…

En rolig och sorglig berättelse som uppmuntrar till att tycka om sig själv.

Jag har tidigare läst alla tre utkomna böcker i Matt Haigs julserie. Saga Sanning är en fristående del av den serien och handlar om vätten Saga som måste tala sanning hela tiden. Det var en förbannelse hon fick som liten. Det ställer till en hel del problem för henne och det kan vara svårt att få folk att gilla en när man alltid säger rakt ut vad man tänker.

Boken handlar om ensamhet men också om vänskap. Berättelsen är byggd på rim, vilket jag tycker var trevligt med tanke på att det är en kort bok. Den är alltså betydligt kortare än bok 1-3 i serien, lite som ett extramaterial.

En mysig bok från Matt Haigs jul-värld som passar bäst för åldersgruppen 6-9 år men kan läsas av vilken ålder som helst. Perfekt till högläsning och illustrationerna av Chris Mould är fantastiska.

Tidigare läst av författaren:

Tack till Alfabeta bokförlag för recensionsexemplaret!

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


3 kommentar på “Saga Sanning – Matt Haig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *