Jakten på julen – Matt Haig

 
Titel: Jakten på julen

Författare: Matt Haig
Språk: Svenska
Serie: Christmas #1

Förlag: Alfabeta
Sidantal: 265

Format: Inbunden
ISBN: 9789150117950
Utgiven: 2016

Handling: ”Ett fartfyllt och varmt äventyr med magiska inslag.
Nikolas bor med sin pappa i de djupa finska skogarna. När kungen utlyser en belöning till den som kan bevisa att Alvernas by existerar antar Nikolas pappa utmaningen och ger sig av.
Kvar blir Nikolas med sin elaka faster. Till slut beslutar han sig för att leta reda på sin pappa. Det blir ett halsbrytande äventyr fullt av magi, fantasi och humor.”

 
Jag är alltid intresserad av bra julböcker! ”Jakten på julen” är en rolig och lättläst bok som handlar om jultomten före han blev jultomten. Då var han bara en grabb vid namn Nikolas. Han är fattig och hans pappa har lämnat honom ensam med sin hemska faster. En kålrotsdocka är allt han har till sällskap, och en liten mus. Pappan kommer inte hem och Nikolas bestämmer sig för att allt annat är bättre än att stanna kvar i kölden (han hamnade sova utomhus!) än att bli stanna kvar med faster Carlotta.
 
Resan efter hans pappa blir fartfylld och Nikolas möter många intressanta djur och människor på vägen. Hur det hela slutar får ni läsa själv!
 
Jag tyckte verkligen om berättelsen och illustrationerna i boken. Boken utspelar sig i Finland, men det märks att författaren inte själv är från Finland, små detaljer här och där. Åldern 9-12 är bokens målgrupp, men jag tycker den passar vilken ålder som helst. Det finns också två till böcker i serien, ”Julen är räddad” och ”Jultomten och jag”, som jag definitivt kommer läsa.
 
Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *