Julen är räddad – Matt Haig

 
Titel: Julen är räddad

Författare: Matt Haig
Språk: Svenska
Serie: Christmas #2

Förlag: Alfabeta
Sidantal: 332

Format: Inbunden
ISBN: 9789150119299
Utgiven: 2017

Handling: ”Högt upp under takåsarna i ett smutsigt London bor Amelia med sin sjuka mamma. De jobbar som skorstensfejare, men på sistone har hennes mamma blivit allt svagare. När julen närmar sig har Amelia bara en enda önskan – att hennes mamma ska bli frisk igen. Så hon skriver ett brev till Jultomten.

Men han har fullt upp med arga troll och upprörda alver. Tänk om Jultomten tvingas ställa in julen helt? Nej, julen måste räddas till varje pris och det finns bara en som kan hjälpa honom…”

Julläsningen pågår för fullt! Efter att jag läst ”Jakten på julen” blev jag så taggad på att läsa följande bok att jag plockade upp den direkt efter. I föregående bok fick man läsa ett kort stycke om Amelia Wishart, som nu blir en av bokens huvudkaraktärer i ”Julen är räddad”. Amelia råkar ut för en massa tråkigheter i sitt liv, och hennes hopp och tro på julen minskar. Utan tron finns ingen julmagi, och utan julmagi finns ingen jultomte som kan dela klappar till alla barn.
 
Jultomten har sina händer fulla i Alvhem, där ett trolluppror orsakar förödelse och skjuter upp hans planer på julklappsutdelning. Ytterligare ett år går och nu måste verkligen tomten hinna iväg, annars finns risken att all julmagi försvinner. Jultomten och Amelia behöver varandra och vägen dit är full av äventyr.
 
Utformingen på böckerna i denna serie är så fina. Illustrationerna gör läsningen roligare. ”Julen är räddad” har dock inte riktigt samma julkänsla som första boken och vissa händelser blev röriga och osammanhängande. Jag hade önskat lite mera stämning och lite mindre äventyr ibland. Trots det tyckte jag om att läsa vidare och ser framemot tredje delen.
 
TIdigare läst av författaren:
 
Finns på Adlbris och Bokus.
 
Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *