Jultomten och jag – Matt Haig

 
Titel: Jultomten och jag

Författare: Matt Haig
Språk: Svenska

Förlag: Alfabeta
Sidantal: 301

Serie: Christmas #3

Format: Inbunden
ISBN: 9789150120233
Utgiven: 2018

Handling: ”Ett sagolikt äventyr och tredje delen i Matt Haigs storsäljande serie. Det är inte lätt för Amelia att växa upp som människa i Alvhem. Alvskolan kan vara väldigt enformig och det känns hopplöst när hon inte ens klarar leksakstillverkningsproven. Men när den svartsjuke Påskharen och hans armé av kaniner går till attack för att stoppa julen, måste Amelia, hennes familj och alverna göra allt de kan för att kämpa emot. Snart kan det vara försent!”

 
Tredje delen i Matt Haigs populära jul-serie. Jag tyckte första boken var bäst, den andra och tredje höll inte riktigt samma mått.
 
Amelia, som vi redan lärt känna i ”Julen är räddad”, försöker anpassa sitt liv som människa i Alvhem. Det visar sig vara ganska svårt, alvernas sätt att räkna är totalt obegripligt och Amelia känner sig utanför. Att hon dessutom misslyckas i slädkörningslektionen gör allt bara värre och värre.
Den elaksinnade alven Fader Vodol har nu en egen tidning, ”Dagens sanning” där han gärna sprider osannheter om människor och Amelia blir hela tiden utpekad. Under tiden pågår något annat skumt, Påskharen är nämligen på gång att försöka stoppa julen. Nu behövs både magi och hopp!
 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som gjorde att berättelsen inte riktigt lyfte, lite av julkänslan fattades och mest blev det en äventyrsbok. Det blev mycket action, samtidigt som det inte kändes som om det hände så mycket.  Jag gillade bäst alla beskrivningar om alverna och om Alvhem.
 
TIdigare läst av författaren:
 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:

2 kommentar på “Jultomten och jag – Matt Haig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *