Pumpkinheads – Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks

Titel: Pumpkinheads
Författare: Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks
ISBN: 9781529008630
Sidantal: 224
Förlag:
Macmillan Children’s Books
Språk:
Engelska
Format:
Häftad
Utgiven:
2019
Handling:
”Deja and Josiah are seasonal best friends. Every autumn, all through high school, they’ve worked together at the best pumpkin patch in the whole wide world (not many people know that the best pumpkin patch in the whole wide world is in Omaha, Nebraska, but it definitely is). They say goodbye every Halloween, and they’re reunited every September.But this Halloween is different – Josiah and Deja are finally seniors, and this is their last season at the pumpkin patch. Their last shift together. Their last goodbye.Josiah’s ready to spend the whole night feeling melancholy about it. Deja isn’t ready to let him. She’s got a plan: what if instead of moping, they went out with a bang? They could see all the sights! Taste all the snacks! And Josiah could finally talk to that cute girl he’s been mooning over for three years . . .What if their last shift was an adventure?

Jag har inte läst en graphic novel på evigheter så det var riktigt kul att läsa Rainbow Rowells senaste! Hon är en av mina favoritförfattare, hennes YA-böcker är alltid mysiga och välskrivna.

Pumpkinheads är otroligt snyggt illustrerad av Faith Erin Hicks. Josiah och Deja jobbar varje år tillsammans på ett pumpafält där besökare får köpa allt möjligt gott (maten i boken är amazing!) och uppleva höst på ett lite amerikanskt vis, atmosfären är mitt i prick. Josiah har i flera år velat prata med en tjej som jobbar i Fudge-butiken och eftersom det är sista gången Josiah och Deja jobbar tillsammans bestämmer de (okej, mest Deja) att nu ska de göra slag i saken. Problemet är bara att Fudge-girl-what-is-her-name är försvunnen hela tiden och medan de letar reda på henne råkar de ut för allt möjligt skoj, och äter en massa godsaker.

Rowell gör som hon brukar: slänger in en fin mix av vänskap, kärlek och humor. Karaktärerna är sååå likeable! Den perfekta höst-mysläsningen och ett måste för alla fans av författaren. Jag misstänker att den här boken kommer bli en tradition för mig att läsa på hösten.

Tidigare läst av författaren:

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.