Eleanor & Park – Rainbow Rowell

 
Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell

Språk: Svenska
Sidantal: 329
Förlag: Månpocket
Format: Pocket
Utgiven: 2015

Handling: ”En oförglömlig berättelse om den första kärleken mot alla odds!

Året är 1986 och Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor, den nya tjejen, hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serierna och en längtan bort.

Även om Eleanor och Park förstår att den första kärleken sällan varar för evigt är de modiga och desperata nog att våga försöka. Mycket kan hända på bara ett skolår.

Eleanor och Park är en nostalgisk tripp för alla som aldrig har glömt sin första kärlek.”

Beskrivningen av handlingen i boken är mycket kort, och det är bra. Man kan inte egentligen säga så mycket om handlingen! Det är inte så komplicerat, det handlar om kärlek mellan unga personer, år 1986. Jag har läst alla böcker av Rowell utom ”Landline” (ska läsa den på svenska i höst) och verkligen gillat dem alla. Hon är en fantaaaaaastisk författare och har blivit en storfavorit hos mig. Hon lyckas beskriva saker och ting så naturligt, men ändå på ett unikt och väldigt vackert sätt.

Eleanor har det svårt hemma, med en elak styvfar och en drös med syskon, mestadels av tiden vill hon vara så osynlig som möjligt, känner sig ivägen. Park får fram nya sidor hos henne, det gillar jag. Det som gör boken trovärdig är att inte bara är en sockersöt kärlekshistoria. Rowell lyckas få fram de känslor de flesta unga personer själv haft, osäkerhet, bekräftelsesökande osv. Jag har läst recensioner där många blivit irriterade på Eleanor, men jag förstår henne väldigt bra. Jag älskar hur deras romans börjar på bussen, när Park ger en serietidning åt Eleanor. Och allt det där med kassetter…

En otroligt vacker bok, med en tankeväckande och söt kärlekshistoria, med härliga nostalgiska inslag. Mer än så kan man nästan inte beskriva den. Jag tror inte alla gillar denna bok, den är ganska stillsam. Men för mig funkade den perfekt. Rainbow Rowell får aldrig sluta skriva.

Betyg:


3 kommentar på “Eleanor & Park – Rainbow Rowell”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *