Komma fram – Rainbow Rowell

 
Titel: Komma fram

Författare: Rainbow Rowell
Språk: Svenska
Sidantal: 350
Förlag: Gilla förlag
Format: Danskt band
Utgiven: 2015

Handling: ”Georgie bor i Los Angeles och är manusförfattare till en komediserie. När hon dagarna före jul får sitt livs jobbchans, tvingas hon ställa in familjens julfirande hos svärföräldrarna. Hennes man Neal blir inte bara besviken, utan tar med sig barnen och åker ändå. Och vägrar sedan att svara på mobilen. Men när Georgie en kväll provar att ringa till Neals föräldrahem från telefonen i sitt gamla flickrum, svarar han plötsligt. Fast det är inte den vanliga Neal. Utan Neal från 20 år sedan. Antingen har Georgie tappat förståendet eller … så pratar hon i en magisk telefon. Oavsett vilket ser hon sin chans att ställa allt tillrätta.”

 
Efter att ha läst tre av Rainbow Rowells böcker hade jag höga förväntningar på denna, då jag älskade hennes andra böcker. Det känns nästan som jag sviker henne när jag inte kan ge denna bok mer än 2/5 stjärnor.

Hennes böcker brukar va ganska stillsamma och fina, men denna gång fångar det inte alls in mig som det brukar. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Berättelsen löper lite för trögt, det händer inte så mycket. Jag gillar varken Georgie eller Neal, jag har svårt att se vad det verkliga problemet är mellan dem. Neal vägrar svara i sin mobiltelefon och nås endast via fasta telefonen, ”bakåt i tiden”. Jag trodde det skulle vara lite mera magi över det, men istället blir jag bara mera och mera förvirrad.

Det känns lite som att de försöker lösa problem som inte finns, fixa ett äktenskap som redan är fixat. Klart, alla har vi våra mindre problem och alla har sina dåliga och bra sidor, men jag kunde inte riktigt greppa problematiken. Georgie är en workaholic och Neal sköter barnen. Neal och barnen åker iväg över julen men Georgie kan inte komma med p.g.a. jobbet. Det är väl inte en äktenskapskris…Eller?

Jag tycker fortfarande om Rainbow Rowells sätt att skriva och hennes fina detaljer när hon beskriver människor, det är något som bara hon kan göra. Men detta var inte det bästa av henne.
 
Betyg:

3 kommentar på “Komma fram – Rainbow Rowell”

  • Förstår känslan! Jag kände mig som en skurk när jag skrev ett sämre inlägg om en bok av Dean Koontz. Jag älskar ju hans böcker men en av dem fastnade inte alls hos mig och det var jätteunderligt att skriva något negativt om en bok från en författare som jag alltid gillar.

  • Cassandra skriver:

    Jag gillade inte heller Landline som den heter på engelska. Men samtidigt har jag en ganska komplicerad relation till Rowell, jag gillade inte heller Attachments (oerhört creepy) men gillade de andra. Om jag ska försöka se ett mönster kanske jag gillar henne bättre när hon skriver om ungdomar än om vuxna? Hur som, skönt att någon annan inte heller blev frälst av denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.