Snowglitters julkalender – lucka 13 – Best of Francine Pascals ”Tvillingarna”

Jag skrev för en tid sedan ett långt inlägg om Tvilling-böckerna av Francine Pascal. Jag har länge fascinerats av bokserien, som nu börjar vara bortglömd av de flesta, och dess storhetstid och påverkan av unga flickors läsning. Allt som inspirerat unga att läsa är värdefullt. Jag håller som bäst på att både samla på mig serien och även läsa böckerna. Jag har läst kring 30 böcker under det senaste halvåret och dessa 3 tycker jag har varit bäst.

Skolvalet. Både Jessica och Elisabeth vill bli ordförande för skolrådet. De har helt olika åsikter om vad som borde göras på skolan och vad pengarna borde användas till. Dessutom finns det fler kandidater som vill vinna. En riktigt klassisk tvillingbok, där allt blir trassel men reder sig till slut!

Förvandlingen. En bok som inte hör till den vanliga numrerade utgivningen, på engelska kallas den ”Special edition”. Jessica och Elisabeth har blivit bjudna på en julfest, och inte vilken som helst – det kommer att bli årets häftigaste party! Äldre ungdomar är också bjudna, bland annat tvillingarna storebror Steven och hans spännande kompisar.
Jessica och Elisabeth är överlyckliga, och de har just fått tag i fantastiska kläder till festen, när de katastrofala inträffar: deras föräldrar tycker att tvillingarna är för unga för ett sådant party och förbjuder dem att gå! En önskebrunn kan förändra allt…

Dubbelliv. I den här boken skiftar fokus från tvillingarna till den nyinflyttade tjejen Anna som är döv. Anna kan läsa på läpparna men kämpar med lärare som står med ryggen åt eleverna och pratar osv. Det blir en fin berättelse om att vara annorlunda och att våga stå upp för varann. Anna kommer vid slutet av boken upptäcka en helt ny vän, en som levt dubbelliv.

Titta in imorgon igen för följande lucka här på bloggen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *