Tisdagstrion: Tre

I veckans tisdagstrion hos Ugglan & boken är temat tre (i titel, tre viktiga karaktärer, trilogier, del 3 i serie osv.). Här kommer min trio om talet tre:

Hokus Pokus: De tre paddorna är del två i serien om häxan Hokus Pokus av Fabian Göranson. Boken är i serieformat och riktar sig till mellanåldern. Jag tyckte mycket om den!

Tragedi i tre akter av Agatha Christie. Jag samlar på Agatha Christie-böcker och brukar köpa om jag hittar någon som jag inte har på loppis. Det här är en av de nyare tillskotten och jag har inte läst den ännu.

Tre kvinnor av Lisa Taddeo. Lisa Taddeo berättar om tre olika (verkliga) livsöden, kvinnor som till en början inte har så mycket gemensamt. Under berättelsernas gång märks flera liknande teman. Främst handlar det om kvinnans sexualitet och personliga utveckling. Likväl handlar det om samhällets syn på kvinnor, vilka är förväntningarna? Mycket intressant och gripande bok.


12 kommentar på “Tisdagstrion: Tre”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *