Läst i februari 2022

Antal böcker sammanlagt: 20
Recensionsexemplar: 1
Månadens bästa: Juliane & jag av Inger Edelfeldt (omläsning)
Månadens sämsta: Bonjour Tristesse av Françoise Sagan
Månadens finaste omslag: Juliane & jag av Inger Edelfeldt (omläsning)
Kommentar: Det blev en månad med väldigt mycket poesi. Verkligt bra poesi också, flera fyra-stjärniga och en fullpott (Andhämtning av Tomas Mikael Bäck, hans debut). Lars Sund var en ny bekantskap för mig, debuten Ögonblick tycker jag mycket om.

Jag läste hela Edith Södergrans samlade dikter, något jag länge velat göra.
Åke Gulin blev en ny favoritpoet för mig, alla hans böcker är otroligt bra. En fin mix mellan minimalistiskt/abstrakt och mycket konkret. Sådant älskar jag.

Hela tre Inger Edelfeldt blev lästa och de var verkligen bra. Juliane och jag var omläsning medan Duktig pojke, Edelfeldts debut, var en ny bok för mig. Fullpott! Hon skiner verkligen i ungdomsböckerna. Fantastiska.

Bonjour Tristesse blev månadens bottennapp, men jag är ändå ganska nöjd över att jag fick böcker i hela skalan 1-5 under en läsmånad. Om man inte ibland läser något bra vet man ju inte vad som är dåligt, och tvärtom.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.