Läst i januari 2022

Antal böcker sammanlagt: 13
Recensionsexemplar: 1
Månadens bästa: Jag hoppas du också är vid sjön i natt av Larry Silván
Månadens sämsta: Miss Jean Brodies bästa år av Muriel Spark
Månadens finaste omslag: Strömsöborna av Rosanna Fellman
Kommentar: Året 2022 började med en hel del poesi, bland annat Claes Andersson, Rosanna Fellman, Forough Farrokhzad och Larry Silván. Jag läste även flera kortare poesiböcker som jag inte dokumenterat, mest för att de är såpass korta; Tua Forsström, Bodil Lindfors, Karin Mandelstam och Tomas Mikael Bäck är några av namnen. Vissa böcker läser jag också rörigt; slår upp dem mitt i, läser dikter här och där, hoppar över dikter som inte fångar mig osv. Tidigare läste jag böcker nitiskt från pärm till pärm och dokumenterade allt i Goodreads. Numera tillåter jag mig att vara mer fri.

Självbetraktelser av Aurelius är mina babysteg in i filosofi, den gillade jag verkligen! Fascinerande bok som jag borde skriva mer om något slag. Sedan hann jag med en musikbiografi, Stewart Copeland Strange things happen, där jag fick bekanta mig med en intressant personlighet och nörda ner mig i en ny vinkel från The Police (absolut bästa bandet genom historien om ni frågar mig).

En helt okej start på året, även om jag var hjärntrött och trodde jag läst väldigt lite. Några hann jag ju med ändå. För mig är det viktigt att alltid läsa ”något”, om jag inte orkar med en tung roman så plockar jag upp annan läsning, kanske poesi eller en B. Wahlströms rödryggad från bokhyllan här hemma.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.