Läst i juli 2021

Antal böcker sammanlagt: 9
På svenska: 8
På engelska: 1
Antal sidor: 2, 132 sidor
Recensionsexemplar: 0
E-böcker: 0
Månadens bästa: Det fanns ingen klar bästa bok denna månad. Men för att nämna någon säger jag Lämna världen bakom dig av Ruuman Alam.
Månadens sämsta: Den gamle och havet av Ernest Hemingway
Månadens finaste omslag: En saga om tidens väsen av Ruth Ozeki
Månadens lästa klassiker: Den gamle och havet och 500 sidor i Anna Karenina som jag läser för tillfället
Kommentar: Inte den bästa läsmånaden! Jag läste en hel del men böckerna blev inga fullpoängare. Speciellt besviken blev jag på Hundra år av ensamhet eftersom den tog väldigt länge att läsa sina 360 sidor till trots. Visst lämnade den ett stort avtryck i efterhand, men själva berättelsen fann jag inte tilltalande eller underhållande.

Också månadens klassiker av Hemingway var en enda stor katastrof. Jag ska ge Hemingway ett försök till med Och solen har sin gång, klickar vi inte då så gör jag slut med honom.

Den här månaden gjorde jag ett första möte med den tyska poeten Rainer Maria Rilke (som jag länge trodde var en kvinna p.g.a. namnet). Det var en kort bok med brev som Rilke skrivit till en aspirerande poet. Bara av de korta breven blev jag väldigt imponerad av Rilke som person och blir väldigt nyfiken på hans lyrik.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *