Sorceline 3 – Sylvia Douyé

Titel: Sorceline – mitt hjärta söker svar
Serie: Sorceline #3
Författare: Sylvia Douyé
ISBN: 9789176215951
Sidantal: 48
Förlag:
Egmont Comics
Språk:
Svenska
Format:
Kartonnage
Utgiven:
2020
Handling:
”Den tredje och avslutande delen av Sorcelines äventyr på skolan för kryptobiologi, läran om magiska djur. Följ med på intriger bland de magiska djuren, älvor och vampyrer, där vi äntligen får reda på hur och varför Sorcelines klasskamrater förvandlats till glasstatyer.”

Nu fick jag chansen att läsa del tre i serien om Sorceline, en tjej som går i en skola för att lära sig kryptobiologi. Skolan finns på en ö där det finns massor av magiska djur och det händer också en hel del konstigheter. Bland annat har flera av Sorcelines klasskamrater förvandlats till statyer.

Det blir en aning rörigt när många trådar ska avslutas i den tredje delen, ibland hoppar händelserna en aning för snabbt takt framåt. När det handlar om magi och magiska varelser måste man hänga med vad som händer, det händer att jag tappar tråden. Bitvis blir det ändå riktigt spännande och känslan av magisk internatskola och mystik finns genom hela berättelsen. Till och med en plot twist jag inte kunde förutse.

Illustrationerna är gör att serien verkligen är en fröjd för ögat, man minns fina detaljer även när man lagt ner boken. Hela layouten på boken från pärm till pärm gör läsupplevelsen som helhet bra.

Sorceline-böckerna är inte så långa så de lämpar sig bra att läsa dem direkt efter varann, kanske ett snyggt kit på alla tre böckerna? Serien passar utmärkt för 9 år uppåt.

Tack till Egmont Comics för recensionsexemplaret!

Tidigare läst av författaren:

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *