Stephanie Mailers försvinnande – Joël Dicker

Titel: Stephanie Mailers försvinnande
Författare: Joël Dicker
ISBN: 9789137153599
Sidantal: 592
Förlag:
Forum
Språk:
Svenska
Format:
E-bok
Utgiven:
2020
Handling:
“I slutet av juli 1994 drabbas staden Orphea i Hamptons av någon fruktansvärt: borgmästaren och hans familj skjuts ihjäl. Två unga poliser löser brottet, men tjugo år senare kontaktas en av dem av journalisten Stéphanie Mailer som grävt i fallet och påstår att man dömt fel gärningsman. När Stéphanie försvinner under mystiska omständigheter inser polisen att hon hade rätt och de tvingas ta upp fallet igen…”

Det gick inte länge efter Sanningen om fallet Harry Quebert som jag lånade Joël Dickers följande roman (tegelsten, igen!) på e-biblioteket. Jag fick verkligen mersmak för långa och invecklade mordhistorier som får geniknölarna att gnuggas. Visst har Stephanie Mailers försvinnande synats lite överallt på sistone?

Vi får följ poliserna Jesse och Derek som år 1994 löste ett fruktansvärt morddrama i den lilla staden Orphea. Plötsligt dyker en ung journalist upp vid namn Stephanie Mailer och hävdar att de gjort ett misstag, att de har dömt fel mördare. Jesse som redan börjat planera en tidig pension från polisen börjar tänka om; kunde de ha missat något?

Värre blir det när Stephanie försvinner. Det visar sig att journalisten verkar ha sin egen utredning på gång, men många pusselbitar fattas. Nu börjar Jesse och Derek både nysta i de gamla morden igen, samtidigt som de försöker få klarhet i vad som hänt Stephanie.

Visst är handlingen lockande? Den har i princip allt en deckare behöver. Tyvärr trasslade Joël Dicker in sig själv i alla sina trådar. Det blir lite för överambitiöst och en aning för komplicerat. Det känns som att hans fantasi skenade iväg, men alla konsekvenser av karaktärernas handlingar inte blev trovärdiga. Det fanns ganksa många “hål” i ploten, gånger jag suckade högt och sa “Nej, det där köper jag helt enkelt inte”.

Boken kunde definitivt kortats ner och förenklats. Det finns väldigt många sidospår och bikaraktärer för att villa bort läsaren. I vanliga fall gillar jag det, men nu blev det för mycket. Vissa spår och karaktärer hade absolut inget att göra med morden och bidrog inte till storyn. Då blir man mest frustrerad och tycker det var lite tidsslöseri att läsa de kapitlen.

Oavsett tyckte jag boken var helt okej. Den höll mitt intresse uppe, men inget jag längtade efter att läsa. Bitvis var den riktigt spännande och jag gillar invecklade deckare. Jag har på känn att Joël Dicker kan bättre än såhär och jag vill gärna läsa flera böcker av honom.

Tidigare läst av författaren:

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *