En till dig, två till mig – Jörg Müle

Titel: En till dig, två till mig
Författare: Jörg Mühle
ISBN: 9789150120868
Sidantal: 24
Förlag:
Alfabeta förlag
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2019
Handling:
”På hemvägen hittade björnen tre svampar. Vesslan blev jätteglad och lagade till dem. När de skulle äta delade Björnen ut: En svamp till dig och en till mig. Och en till åt mig, sa björnen. Det blir rättvist! 
Det tyckte inte vesslan.
En rolig berättelse om den svåra konsten att dela med sig.”

En bilderbok som passar åldern 3-6 år. Björnen och vesslan ska äta tre svampar, men vem av dem ska få den tredje svampen? Den lilla vesslan, som är mindre och därför behöver lite extra mat? Eller den stora björnen, som behöver mera mat för att han är större? Eller den som hittade svamparna? Eller den som stekte dem i smör?

Jag gillar att man på ett lättförklarat sätt kan visa konsten av att dela och det är en bra bok att diskutera medan man högläser, vad är det som gör att någon är mera berättigad till något? Och att kunna visa omtanke, kanske man kan ge något åt den andra utan att behöva en stor orsak?

Det jag saknade lite i boken var mera omväxlande bilder, tecknestilen är enkel men trevlig att titta på. Kanske man på något sätt kunde illustrerat bättre när björnen pratar och när vesslan pratar. Hur det löste sig med den tredje svampen var faktiskt lite oväntat och kanske inte den pedagogiskt bästa lösningen, dock var det en lite skojig vändning.

Tack till Alfabeta bokförlag för recensionsexemplaret!

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


En kommentar på “En till dig, två till mig – Jörg Müle”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *