Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem – Mats Strandberg, Sofia Falkenhem

Titel: Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem
Författare: Mats Strandberg, Sofia Falkenhem
ISBN: 9789129712889
Sidantal: 100
Förlag:
Rabén & Sjögren
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2019
Handling:
”Det är första december och snön har just börjat falla. Genom den kalla natten galopperar Ken Taur på väg hem till kentaurernas hemliga rike. Han har varit borta från sin familj länge, men han tänker inte fira en enda jul till utan dem.
Om bara inte vägen varit så lång, om bara inte mörkret varit så stort, om han bara inte varit så väldigt ensam…”

Jag fick mersmak för dessa roliga kalenderböcker så jag tog mig an ytterligare en. Den här gången är det den hyllade Mats Strandberg som skrivit berättelsen, illustrationerna står Sofia Falkenhem för.

Ken Taur beger sig hemåt mot kentaurernas hemliga rike, på vägen stöter han på en hel del äventyr och andra roliga varelser. De klassiska sagorna i en nytappning får boken att likna en modern sagobok, med lite juligt tema. Är vargen i Rödluvan verkligen så farlig som man tror och vem är Törnrosa egentligen?

Jag gillade konceptet med förnyade klassiska sagor, men det var själva julkänslan som inte riktigt infann sig under läsningens gång. På något vis var boken okej, men inte så mycket mer. Vilket faktiskt är en liten besvikelse.

Tidigare läst av författaren:

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *