Anne på egen hand – L.M. Montgomery

Titel: Anne på egen hand
Författare: L.M. Montgomery
Serie: Anne på Grönkulla #4
ISBN: 9789119172129
Sidantal: 234
Förlag:
Norstedts
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
1991 (original 1936)
Handling:
”Anne får plats som föreståndarinna för mellanskolan i Summerside. Som så ofta blir Anne snart medelpunkten i den lilla staden. Hon är förlovad med Gilbert, som studerar medicin i Redmond. I långa, innehållsrika brev med mycket humor berättar Anne för honom om allt som hon får vara med om.”

Klassikerläsning! Anne Shirley befinner sig inte på Grönkulla, utan på Summerside där hon ska arbeta som lärarinna. Det är en liten stad där alla känner alla. Anne hyr ett litet rum i ett mysigt hus där det bor tre gamla damer. De blir alla väldigt fästa vid Anne, vem skulle inte bli det?

Vi får ta del av Annes brev till Gilbert, dock är det medvetet borttaget hennes kärleksbrev i berättelsen. Det var ju lite snopet.

Anne har sitt barnasinne och sin fantasi kvar, hennes älskvärda personlighet. Boken skildrar långt hennes vardag som lärarinna i den lilla staden. Det som jag saknade i berättelsen var Grönkulla och de karaktärer som finns där. Det skulle varit roligt att läsa mera om Gilbert också, jag antar vi får läsa mera om honom i de följande böckerna. Det fanns inte riktigt det djup och det filosofiska som jag älskat i första och tredje boken, vi får se hur serien utvecklar sig. I vilket fall som helst älskar jag Montgomery som författare och tycker böckerna åldras väl.

Tidigare läst av författaren:
Anne på Grönkulla
Vår vän Anne
Drömmens uppfyllelse

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


7 kommentar på “Anne på egen hand – L.M. Montgomery”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *