Från och med du – Mhairi McFarlane

Titel: Från och med du
Författare: Mhairi McFarlane
ISBN: 9789150917642
Sidantal: 395
Förlag:
Harper Collins Nordic
Språk:
Svenska
Format:
Pocket
Utgiven:
2016
Handling:
”Sökes: Trevlig man för intelligenta konversationer och ögonblick som tagna ur kärleksromaner.Finnes: Historisk expert med ett gigantiskt hårsvall och ett ibland oanständigt språk. Trots att Anna Alessis dejter ofta visar sig vara knäppskallar kunde hon inte vara lyckligare. Hon är 30+, har ett jobb hon älskar, och livet är bättre än hon vågat hoppas på. Men så har det inte alltid varit, och hon skulle helst glömma de jobbiga skolåren som hackkyckling. Så när James Fraser killen som låg bakom Annas sista förödmjukelse i skolan dyker upp i hennes liv igen vänds allt upp och ner. Men James verkar annorlunda nu. Han är artig. Mogen. Till och med rolig. Människor kan väl förändras? Så varför känner Anna att hon är en idiot som litar på honom?”

En hyllvärmare som jag spontant bestämde mig för att läsa. Jag har länge känt mig lite trött på chic-lit genren men Mhairi McFarlane har en förmåga att skriva riktigt roliga och läsvärda böcker.

Det var en hel del saker som störde mig men ändå märkte jag att jag gillade boken som helhet. Kanske mest McFarlanes sätt att skriva, ibland en gnutta ansträngt att vara rolig och sarkastisk hela tiden, men på något sätt piggade det upp mig. Chic-lit kan lätt bli tråkigt och förutsägbart så det behövs lite humor!

Det finns också en del allvar i berättelsen, den hände mellan Anna och James i highschool fick verkligen mitt hjärta att brista. Jag hatade verkligen James och det tog länge innan jag över huvudtaget ville ge honom som karaktär en chans.

Tidigare läst av författaren:

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.