Läst i juni 2024


Antal böcker sammanlagt: 6
Månadens bästa: Den unge Werthers lidanden – Johann Wolfgang von Goethe
Månadens finaste omslag: Grannar och andra noveller – Diane Oliver
Kommentar: Det blev två bottennapp denna månad; Fågeln som vrider upp världen och I det vilda. Jag blir helt enkelt inte kompis med Haruki Murakami, den här romanen lär ändå vara hans mest hyllade. Jag tyckte om det färgstarka språket men själva berättelsen tyckte jag var rörig och irriterande. Han porträtterar kvinnor väldigt konstigt och ibland t.o.m. felaktigt.
Anna O var en riktig bladvändare om en kvinna som begått mord men hamnat i ett tillstånd av sömn och rättegången väntar. Det var riktigt spännande trots några saker som jag inte gillade.
Den unge Werthers lidanden var en underhållande klassiker, jag tycker det är otroligt att boken är skriven på 1700-talet. Det var minsann känslodramatiskt, och det var just det jag fann intressant.


0 Kommentarer

Semesterläsningen 2024

Det är alltid roligt att planera semesterläsningen även om det sällan går som planerat. De här böckerna hoppas jag på att få läst under semestern:

Hoppas också på några bokfynd på second hand som blir sommarens ”spontanläsning”. Kanske någon gammal Stephen King, cozy mystery eller finlandssvensk poesi.


0 Kommentarer

Läst i maj 2024


Antal böcker sammanlagt: 7
Månadens bästa: Husmödrar och feminister – Anna Lindholm
Månadens finaste omslag: Tidstillflykt – Georgi Gospodinov
Kommentar: Jag har kanske eller kanske inte läst Kinsellas Karriär och köksbesvär förut, oavsett kom jag inte ihåg den eftersom det var så länge sedan. Den var riktigt underhållande på sitt Kinselliska 00-tals-vis – en viss typ av humor som jag faktiskt inte stött på efter det. Få böcker idag är roliga?
Lite finlandssvensk poesi, Tvillingarna och sedan tre böcker som har ett visst nostalgiskt tema: Husmödrar och feminister, Tidstillflykt och Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona. Jag tyckte om dem alla!


0 Kommentarer

Läst i april 2024


Antal böcker sammanlagt: 5
Månadens bästa: Om uträkning av omfång 3 – Solvej Balle
Månadens finaste omslag: Om uträkning av omfång 3 – Solvej Balle
Kommentar: En av de sämre läsmånaderna i år, men jag var ändå riktigt nöjd med det jag läst. Solvej Balles tredje bok i septologin var efterlängtad – och bra var den. Tidens länkar tyckte jag var helt okej, det fanns både bra och dåligt.
Och hur glad är jag inte att ha läst mera av Kerstin Söderholm!


0 Kommentarer