Snowglitters julkalender – lucka 20 – Korta romaner

Ibland vill man bara läsa en kort bok, där man kan kort och koncist befinnas i litteraturens värld. Korta böcker behöver inte vara moståndslösa, tvärtom kan en kort bok vara effektfullare än en tegelsten, om kortisen är skickligt skriven. Här kommer några korta böcker som går att läsa på en kväll:

Korta texter om det öppna och ouppklarade av Ulrika Nielsen. 120 sidor. Jag tycker om allt som Nielsen skriver, och i den här boken utmanar hon flera format på en gång. Poesi, prosa, självbiografiskt – vad mer? Bara läs och låt dig överraskas.

Nell av Matilda Södergran. 120 sidor. En fin liten bok om ensamhet och förhållandet till sina föräldrar.

Presens maskin av Gunnhild Øyehaug.183 sidor. En nervkittlande berättelse om mor och dotter som på 90-talet blev åtskilda i två paralella universum. Och om syrener som blommar sinnersjukt vitt.

Titta in imorgon igen för följande lucka här på bloggen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *