Snowglitters julkalender – lucka 9 – Maria Lang

I lucka nummer 9 tipsar jag om böcker av författaren Maria Lang, deckardrottningen på sin tid. Lang skrev deckare från 1949 till 1990, fyra ungdomsdeckare om Katja samt en memoar. Jag samlar på Langs deckarserie, men jag köper inte till orimliga priser. De här böckerna tycker jag har varit bäst (av de jag hittills läst):

Mördaren ljuger inte ensam. Detta är Maria Langs debut och de första bekantskapen med huvudkaraktären Puck och kommissarie Wijk. Innan upplösningen kommer har två människor dräpts och en begått självmord. Det hela utspelar sig i en idyllisk sommarmiljö.

Inte flera mord. Del tre om Puck och Wijk. Skoga är allt en riktig idyll. Det nygifta paret Puck och Einar Bure far till Einars hembygd för att få sig en lugn och skön semester. De har med sig Pucks far, professor Johannes Ekstedt, som följt med på ett villkor: Inte flera mord! Men knappt har solen gått upp förrän de upptäcker att det ligger ett lik på gräsmattan nere vid ån, med pappa Johannes egyptiska papperskniv stucken djupt i bröstet.

Svart sommar. Jag är svag för just deckarna som utspelar sig på sommaren, det höjer läsningen. Se Skoga och sedan dö – det är kanske inte den reklamslogan man drömmer om när den stora pr-kampanjen för att locka turister till sommarstaden Skoga sparkas igång. Tyvärr ska denna olycksbådande devis dock visa sig vara den mest passande.

Titta in imorgon igen för följande lucka här på bloggen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *