Snowglitters julkalender – lucka 4 – Barndomens julläsning

I dagens lucka kommer jag skriva lite om vilka böcker som jag minns från barndomens jular, vilken nostalgikick!

Kajsa Kavat hjälper mormor. Den läste vi ofta med mormor och den är bara så fin. En av mina absoluta favoriter från Astrid Lindgren. Julkänslan infinner sig direkt när man läser den här boken.

Harry Potter och fången från Azkaban. Det är inte en julbok, men jag hade länge längtat efter att få läsa den och fick den i julklapp. Jag ägnade stor del av jullovet åt att läsa den. Boken var färskt utkommen!

Äventyrens dal av Enid Blyton. Jag fick varje jul böcker i den här serien och jag minns omslagen exakt. Det tråkiga var att jag kanske bara läste en av dem, varför vet jag inte. Jag fick dem av en släkting som hade älskat ”Vi fem”-böckerna, som inte längre var giganter för unga när jag växte upp. Jag kan inte se dessa omslag av Äventyren-böckerna utan att tänka på julafton!

Förvandlingen av Francine Pascal. Den här julboken hade min kusin hemma hos sig och jag blev otroligt sugen på att läsa den när jag såg den på hennes skrivbord. Sagt och gjort, i skenet ljusstaken i fönstret, i mitt rum, läste jag den sedan.

Titta in imorgon igen för följande lucka här på bloggen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *