Snowglitters julkalender – lucka 2 – Julläsning för 3-6-åriga bokslukare

Vad passar inte bättre i julklapp än en bok? Boktips för åldern 3-6 år kommer här:

Tomtarnas tävling av Johanna Thydell & Lisa Moroni ( ISBN: 9789129741964). Det här är årets adventsbok med 24 kapitel.

Vinn tomtarnas tävling – bli en slädtomte! Så står det på affischen som är uppsatt utanför godisaffären i Tomtelandets huvudstad. En av jultomtens slädtomtar har gått i pension, och nu ska åtta utvalda tomtenissar kämpa om platsen i en stor tävling. För åttaåriga, nyinflyttade tomtenissen Noel vore det en dröm att vinna. Tänk att få följa med jultomten till jorden, dela ut klappar, se en riktig människa och kanske få nya vänner på samma gång!

Men vägen dit är lång. Tillsammans med en väldigt liten ren måste Noel ta sig igenom alla knasiga deltävlingar – skotta renbajs, hugga den snyggaste julgranen, klara av det värsta ovädret – hela vägen till den stora finalen. Noel är minst av alla och inte bäst på något särskilt. Kan han verkligen få drömmen att gå i uppfyllelse?”

Räven och tomten av Astrid Lindgren och Eva Eriksson. Stämningsfull vinterläsning om en gammal hustomte och en hungrig räv. Manuset skrev Astrid Lindgren för länge sedan, nu med illustrationer av Eva Eriksson. Passar även för lite mindre barn, samt att boken finns i en annan version med luckor att kika in i (ISBN: 9789129720174).

”Berättelsen handlar om Mickel räv som smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser allt. Nu får hönorna se upp! Tomten håller vakt, och för att skona hönsen blidkar han den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten …””Berättelsen handlar om Mickel räv som smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser allt. Nu får hönorna se upp! Tomten håller vakt, och för att skona hönsen blidkar han den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten …”

Barnens julvisor (med ljudmodul). ISBN 9789129734669. Få saker förhöjer julstämningen som musik!

”Den här fina boken har en inbyggd ljudmodul där man kan spela upp sina favoritjulvisor om och om igen, och lyssna tillsammans hela familjen. Här finns 15 klassiska julsångeri lekfulla nyinspelningar med både sång och ackompanjemang. Självklart finns sångtexterna i boken så att alla kan sjunga med!

Boken innehåller 15 klassiska julvisor: LuciasångenGoder aftonStaffan StalledrängLusse lelleTomtarnas julnatt (Midnatt råder), Tre pepparkaksgubbarEn sockerbagareNu tändas tusen juleljusMössens julaftonNu är det jul igenHej tomtegubbarNu har vi ljus här i vårt husVi äro musikanterNej, se det snöar och Raska fötter springa tripp tripp tripp.”

Titta in imorgon igen för följande lucka här på bloggen!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *