Läst i oktober 2023

Antal böcker sammanlagt: 11
Månadens bästa: Maskrosguden – Sabine Forsblom
Månadens finaste omslag: Latte Igelkott och Vattenstenen – Sebastian Lybeck
Kommentar: De här månadssammanfattningarna är roliga (kanske mest för mig själv) eftersom man minns saker man gjort förutom läst. Böckerna finns med vid sidan om allt det andra som händer i livet.

Omläsningen av Divergent blev en besvikelse. Från att ha varit en fullpott i januari 2015 blev det en svag trea nu. Det är också intressant att se hur man växer inom läsningen. Kraven på böckerna, egna intressen och känsla för berättelserna lever medan våra liv rullar framåt.

Maskrosguden blev en positiv överraskning. Jag tyckte mycket om den finlandssvenska känslan i boken, särskilt humorn och det dialektala.

Två platta fall: En ny tid (första delen om Familjen Winther) fick bara en etta i betyg. Svag bok på många sätt. Jag vet inte om jag ens orkar räkna upp allt. Helt enkelt en platt och tarvlig bok. Jag ska hålla mig borta från historiska romaner ett tag.
Lady Chatterly blev också en besvikelse. Jag hade hoppats på så mycket mer!

Latte Igelkott och Vattenstenen var en mysig höguppläsning här hemma, en lite bortglömd finlandssvensk barnbok, perfekt för åldern 4-6.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *