Monica Magnus 1966 – Ulrika Ewerman

Titel: Monica Magnus 1966
Författare: Ulrika Ewerman
ISBN: 9789189007987
Sidantal: 268
Förlag
: Bookmark Förlag
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2020
Handling
: ”Året är 1965. Det är lördag och i våningen ovanför Arvidssons rör i Uppsala är det fest. I köket står Monica och önskar att alla kunde gå hem. Hon är fjorton år gammal och redan trött på allt – sin pojkvän Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte låter henne växa upp. När den åtta år äldre Magnus plötsligt står i dörröppningen och ber henne följa med honom får allt en ny början.

Hemma på Lindsbergsgatan sitter Anna-Britt och väntar på sin dotter. Hon är rädd att Monica ska göra samma misstag som hon själv. Det enda hon vill är att se sin dotter bli självständig och oberoende. Bo i en villa i Kåbo och välja en man som avgudar henne. Kanske till och med bli lycklig.

Monica Magnus 1966 är en sann berättelse av Ulrika Ewerman om två personer som inte kan hålla sig flytande utan varandra och om den såriga relationen mellan mor och dotter. Det är en roman om den stora kärleken – och hur den kan riskera att bränna sönder allt i sin väg.”

Jag blev positivt överraskad av den här relationsromanen, om det är rätt namn för det. En roman om att vara ung och kär i slutet av 1960-talet. Boken är löst baserad på verkliga händelser, författaren är syster till bokens huvudkaraktär Monica.

Författaren lyckas få karaktärerna att kännas verkliga, man ömmar verkligen för både Monica och Magnus. Föräldrarna till båda ungdomarna är också realistiskt skildrade. Därtill tycker jag författaren fångar tidsandan på ett bra sätt – utan att trycka in det för mycket. Språket är löpande, lättläst och samtidigt välskrivet.

Jag vill inte berätta mer än så om boken, bara att jag inte kunde lägga boken ifrån mig, jag bara måste få veta hur det skulle gå för det unga paret. Rekommenderas!

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *