Mid-Year Book Freak Out Tag

Efter halva 2022 är det dags att ta en titt på böckerna som blivit lästa?

1. Best book you’ve read so far in 2022?

Spådomen av Agneta Pleijel förändrade något i mig och jag blev tagen av hennes fantastiska språk.

2. Best sequel you’ve read so far in 2022?

Hoppsan Jolly är en av de bästa böckerna i serien om Jolly. Jag har läst alla jag har hemma och är ständigt på jakt efter fler.

3. New release you haven’t read yet, but want to?

That Green Eyed Girl av Julie Owen Moylan


1955: In an apartment on the Lower East Side, school teachers Dovie and Gillian live as lodgers. Dancing behind closed curtains, mixing cocktails for two, they guard their private lives fiercely. Until someone guesses the truth . . .

1975: Twenty years later in the same apartment, Ava Winters is keeping her own secret. Her mother has become erratic, haunted by something Ava doesn’t understand – until one sweltering July morning, she disappears.

Soon after her mother’s departure, Ava receives a parcel. Addressed simply to ’Apartment 3B’, it contains a photo of a woman with the word ’LIAR’ scrawled across it. Ava does not know what it means or who sent it. But if she can find out then perhaps she’ll discover the answers she is seeking – and meet the woman at the heart of it all . . .

4. Most anticipated release for the second half of 2022?

Hur jag gick på bio och aldrig kom tillbaka av Sara Ehnholm Hielm. Jag ser framemot en riktigt bra essäsamling!

5. Biggest disappointment?

Lektioner i kemi av Bonnie Garmus. Jag hade höga förväntningar på den här och jag blev besviken. Det är inte en dålig bok, men något annat än jag tänkt mig. Många saker jag störde mig på och inte det djup i berättelsen jag önskat.

6. Biggest surprise?

Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti. Jag trodde inte jag skulle uppskatta den så mycket som jag gjorde. Överlag gillar jag inte böcker med en sorgsen underton, nu funkade det ändå väldigt bra och jag blev berörd. En fin debut på alla sätt.

7. New favorite author?
Agneta Pleijel

8. Newest fictional crush?

Maja Ekelöf får platsa på denna rubrik, jag beundrar henne på så många nivåer. Läs Rapport från en skurhink om ni ännu inte gjort det!

9. Newest favorite character?

Georg Daniel Bratts är den mest intressanta karaktär jag läst om i år. Edelfeldt är ett geni när det kommer till karaktärsbygge.

10. Book that made you cry?

Kaffe med mjölk fick mina ögon att tåras.

11. Book that made you happy?

Tingen av Ulrika Nielsen gjorde mig lycklig i själen. Något av det bästa jag läst i år!

12. Favorite book to movie adaptation you’ve seen so far this year?
Ingen.

13. Favorite review you’ve written this year?

Bländad av död och kärlek eftersom det var en så bra bok.

14. Most beautiful book you bought this year?

Självbetraktelser av Marcus Aurelius

15. What books do you really need to read by the end of this year?

Jag har länge tänkt läsa något av Mare Kandre och har nyss fått Aliide, Aliide i min ägo.
Jag ska göra dig så lycklig var en av de första böckerna jag läste efter en mångårig läspaus och jag tror jag kommer tycka ännu bättre om den nu.
Heartstopper känns det som om alla har läst, jag är väldigt nyfiken på den!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *