Hokus Pokus 3 – Den magiska kojan – Fabian Göranson

Titel: Hokus Pokus 3 – Den magiska kojan
Serie: Hokus Pokus #3
Författare: Fabian Göranson
ISBN: 9789177751809
Förlag:
Galago
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2021
Handling:
”Tredje delen i Galagos succéserie för barn! Den magiska kojan kommer lagom till skolstart. Återigen möter vi Ida, hennes infallsrika kompis Ester, den mycket säregna läraren Greta Borg, de snorkiga trillingarna och alla andra personligheter i klassen!  

I Den magiska kojan bygger Ida och Ester kojan som de började planera i boken De tre paddorna. Allt fler klasskamrater upptäcker vad de håller på med, och kräver att få vara med. Till slut är de ett helt gäng, inklusive trillingarna, som är med och bygger på kojan. De övertalar Ida att förbättra kojan med magi, och när hon gör det börjar saker och ting verkligen gå över styr.

Nu får vi följa den lilla häxan Ida på nya äventyr! Ida och hennes kompis Ester vill bygga en koja i skogen. Det är mysigt och roligt, men plötsligt börjar allt fler från klassen dyka upp. Värst av allt; trillingarna som alltid skvallrar om allt får också reda på om kojan! Nu vill alla att Ida ska använda sig av magi för att göra kojan bättre och Ida kan inte stå emot. Men hur kommer det att gå?

Illustrationerna är trevliga och har ganska mörka nyanser, det gör att Fabian Göransons stil alltid är lätt att känna igen. Jag tycker om att författaren kan blanda allvar och skoj utan att skriva läsaren på näsan.

Boken passar perfekt för 6-9-åringar men kan givetvis läsas av vem som helst. Läs också de tidigare böckerna i serien, där vi får veta hur Ida fick sin magiska hatt och hur hon blev vän med Ester!

Tack till Galago för recensionsexemplaret!

Tidigare läst av författaren:

Betyg:

.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *