Läsutmaningar 20201

Med ett nytt år vill man gärna planera lite läsning. Jag försöker att hålla utmaningar och mål till ett minimum, det roligaste som finns är att läsa precis det man känner för i stunden. Efter att jag läste många riktigt bra klassiker år 2020 bestämde jag mig ändå för att försöka mig på att läsa en klassiker i månaden år 2021. På Instagram startade jag #månadensklassiker, följ den om ni vill se vad jag (@snowglitterbooks) och andra läser för klassiker. Det roligaste är att få tips av varandra och kanske göra nya läsupptäckter.

I övrigt kör jag med Goodreads läsmål på antal böcker, så som jag gjort sedan 2015. I år ska jag försöka läsa 50 böcker, blir det mer eller mindre så gör det ingenting. Huvudsaken är att jag tycker om att läsa och att jag hoppeligen råkar stöta på några fem-poängare under året. Det blir också en hel del barnböcker eftersom jag dagligen läser med mitt barn, men de räknar jag inte in i Goodreads läsmål.

Det här med utmaningar brukar debatteras vid årskiftet – vissa tycker det bara skapar läs-stress och andra tycker det är roligt och har gärna massor av utmaningar. Vissa vill följa sina utmaningar till punkt och pricka medan andra hellre planerar mera än faktiskt följer. Vi är alla så olika, jag verkar vara mellanvarianten som har lätta läsmål. Något jag lärt mig under åren jag läst mycket är att det hinner hända massor på ett år, oförutsedda händelser kan påverka läsningen. Jag tror ändå att läsutmaningar kan ge den där lilla extra pushen att prioritera läsningen, ibland är det lätt att börja göra annat fast man egentligen helst vill läsa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *