Tre kvinnor – Lisa Taddeo

Titel: Tre kvinnor
Originaltitel: Three women
Författare: Lisa Taddeo
ISBN: 9789178110445
Sidantal: 346
Förlag:
Atlantis
Språk:
Svenska
Format:
E-bok
Utgiven:
2019
Handling:
”Lina lever i ett kärlekslöst äktenskap men har inte råd att skilja sig. Sloane är gift med en man som gillar att se henne ha sex med andra män. Maggie inleder ett förhållande med sin high school-lärare.

I åtta år har Lisa Taddeo levt med dessa kvinnor. Hon har följt med i deras vardag, tillbringat tusentals timmar med dem och pratat, mejlat, messat om vad som rör sig i deras liv. Resultatet är en uppslukande bok om kvinnors lust och längtan. Om vilja och väntan, om vad vi ställer upp på mot vår vilja, om det vi inte vågar erkänna att vi vill.

Lisa Taddeo skriver med stor empati och genuin nyfikenhet, långt från de tvärsäkra svar och snabba slutsatser som sociala medier vant oss vid. Tre kvinnor är en berättelse om tre unika kvinnor, som på samma gång handlar om var och en av oss.

Den här typen av böcker läser jag sällan, men allt jag hörde om boken verkade så intressant. Först såg jag det fina engelska omslaget, sedan såg jag en intervju i SVT:s Babel och plötsligt läste ”alla” den här boken.

Lisa Taddeo berättar om tre olika livsöden, kvinnor som till en början inte har så mycket gemensamt. Under berättelsernas gång märks flera liknande teman. Främst handlar det om kvinnans sexualitet och personliga utveckling. Likväl handlar det om samhällets syn på kvinnor, vilka är förväntningarna?

När man läser om Maggie, Sloane och Lina dras man definitivt med i deras berättelser. Visst har Lisa broderat ut lite extra i kanten, fyllt på med tankar och dialoger för att få berättelsen mera levande och mer lik fiktion, men jag köper det. Ibland kan delar av texten kännas lite som utfyllnad, jag försökte bortse från det när jag läste. Det finns något i alla tre kvinnor berättelser som man kan relatera till. För mig var Lina den som gjorde starkast intryck på mig.

Lisa Taddeo kan med stor precision skriva om kvinnornas händelser, på ett sätt som man tror att hon själv varit med. Det märks att hon har spenderat mycket tid med dem.

Mer än så behöver jag inte nämna, läs boken, du kommer inte bli oberörd.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *