Söta, röda sommardrömmar – Christoffer Holst

Titel: Söta, röda sommardrömmar
Författare: Christoffer Holst
ISBN: 9789188801241
Serie: Cilla Storm #1
Sidantal: 304
Förlag:
Lovereads
Språk:
Svenska
Format:
Pocket
Utgiven:
2019
Handling:
”Skärgårdsmord, kärlek och Chardonnay.
Söta, röda sommardrömmar är en charmig berättelse där oväntad kärlek och skärgårdsliv möter en kittlande spänningsintrig.
Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.
Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.
Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.”

Ibland vill man bara läsa något gulligt och lättläst. Speciellt i dessa pandemi-tider då mycket känns osäkert, då kan böckerna ge en trevlig verklighetsflykt.

Christoffer Holst är för mig en ny författare, men jag vet att han är väldigt populär bland de som läser feel-good och romance. Det här är första boken om Cilla Storm, en journalist som köper en kolonilott på Bullholmen i Stockholms skärgård för att få tankarna på annat efter en breakup. Snabbt blir hon bekant med Rosie, en äldre dam som bor i stugan bredvid. Deras vänskapsförhållande var roligt att läsa om, att vara vänner trots stor ålderskillnad är fint.
Cilla blir inblandad i en ryslig mordhistoria då en ung flicka hittas död på ön. På plats kommer polisen Adam, som Cilla dras till.

Lite romantik, mysiga somriga skärgårdskvällar och lite spänning. För min del kunde boken faktiskt fungerat riktigt bra utan mordet och bara fokuserat på Cilla, Adam och Rosie. Jag tappade intresset för mordet och det var till och med lite jobbigt att ofta läsa ungdomars jargong (som t.ex. ordet ”typ” hela tiden). Det blev inte speciellt spännande eller fängslande.

En solstolsbok helt enkelt.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *