Min morbror trollkarlen – C.S. Lewis

Titel: Min morbror trollkarlen
Författare: C.S. Lewis
ISBN: 9789176510209
Förlag:
Bonnier Carlsen
Språk:
Svenska
Serie: Narnia #1
Format:
Ljudbok
Utgiven:
2014 (original 1955)
Handling:
”För att pröva kraften hos ett par magiska ringar skickas pojken Digory och hans kamrat Polly ut i det okända. De hamnar i en främmande värld och får med egna ögon uppleva hur landet Narnia föds, själva skapelsen. De möter även Aslan, lejonet, som utstrålar en sådan godhet och kraft att barnen inte tvekar att på hans uppdrag ge sig ut i Narnia för att bekämpa de onda makter som hotar denna värld.”

Narnia-böckerna har varit på min TBR i åratal, ändå har det aldrig blivit av att läsa dem före nu. Jag är ingen ljudboksfantast men nu tänkte jag ge det formatet en chans.

Min morbror trollkarlen är den första boken i serien, även om den inte skrevs först. Narnia startade i tiderna med boken Häxan och lejonet. Jag är faktiskt helt obekant med böckerna (och filmerna) så jag kastade mig in i berättelsen utan några förväntningar.

Berättelsen om Diggory och Polly som reser till andra världar genom magiska ringar är trollbindande att lyssna på och jag älskar beskrivningen av Narnia och grundandet av den världen. Aslan, det fantastiska lejonet, ger mig såna Disney-vibbar! Uppläsaren gör ett fantastiskt jobb att ha olika röster åt alla karaktärer, något som ibland kan störa mig men i sagoformat passar det jättebra.

Jag är glad över att ha lyssnat på första delen av Narnia och kan gärna tänka mig att fortsätta med serien. Det var trevlig lyssning.

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *