Bekännelsen – Jessie Burton

Titel: Bekännelsen
Författare: Jessie Burton
ISBN: 9789178931217
Sidantal: 464
Förlag:
Modernista
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2019
Handling:
”Tidig vinter 1980, i Hampstead Heath. Elise Morceau träffar Constance Holden och blir som förtrollad av henne. Connie är vågad och förförisk, en framgångsrik författare vars bok ska filmatiseras i en stor Hollywood-produktion. Elise följer med Connie till Los Angeles, en stad av swimmingpooler, grandiosa drömmar och sena tillställningar med glamourösa människor.
Men medan Connie stortrivs i den elektriska nya världen, där alla siktar mot stjärnorna och där ingen riktigt talar sanning, vet Elise inte hur hon ska föra sig. Och när hon under en fest råkar höra en konversation som ställer saker på ända, tar hon ett impulsivt beslut som kommer förändra hennes liv för all framtid.”

Wow, vilken fantastisk roman av Jessie Burton! Jag läste hennes debut Miniatyrmakaren för några år sedan och jag gillade den. Den här är ännu bättre. Omslagen på hennes böcker är så vackra också!

Vi får läsa om Rosie som söker efter svar om sin försvunna mamma. Rosie försöker hitta sin plats i livet, men ingenting känns riktigt rätt. Hennes förhållande med pojkvännen Joe stampar på stället och jobbet på caféet för henne ingenstans.

Samtidigt får lär vi känna Elise, vars berättelse utspelar sig på 80-talet. Elise har ett komplicerat förhållande med Connie, en framgångsrik författare vars bok ska bli film i Los Angeles. Elise passar inte in och Connie verkar glida henne ur händerna.

Det är ett berörande porträtt av kvinnor i olika åldrar, tidseror och livskeden. Mest av allt handlar boken om identitet, vem vi är och vem vi vill vara. Många starka kvinnliga karaktärer i en vacker och spännande berättelse, hur ska det gå för Rosie i hennes sökande om hennes mamma? Och vart för Elises story oss, hur ska det gå med Connie?

Språket är så otroligt vackert, det finns mängder av fina citat och uttryck. Ibland kändes det som om Burtons karaktärer håller på att bli otydliga eller stökiga i mitt huvud, precis innan de finslipas och jag blir påmind om hur jag nyss tänkte, de växer sig starkare i sinnet tills man omöjligt kan glömma dem. Kvinnornas livsöden var på ett lite lågmält men intressant sätt lockande att läsa vidare om, jag hade svårt att lägga ifrån mig boken.

Om jag inte skulle fått boken som rec-ex kanske jag skulle ha hoppat över den, och vilken miss det skulle ha varit. Jag börjar verkligen fatta tycke om Burton som författare! Boken gjorde ett otroligt starkt intryck på mig, även om den inte kanske tilltalar alla läsare så kan jag varmt rekommendera den.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Tidigare läst av författaren:

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *