Kugghjärtat – Peter Bunzl

Titel: Kugghjärtat
Författare: Peter Bunzl
ISBN: 9789177833604
Sidantal: 364
Förlag:
Tukan förlag
Språk:
Svenska
Format:
Inbunden
Utgiven:
2018
Handling:
”Lily svävar i livsfara. Hennes pappa är försvunnen och nu är hon förföljd av en man med silverögon. Han smyger efter henne i skuggorna. Vad vill han?
Tillsammans med sina vänner, urmakarens son Robert och den mekaniska räven Malkin, kastas hon in i en mörk och ondskefull värld. Snart inser Lily att de hon håller kärast mycket väl kan bli de som krossar hennes hjärta. Mord, förödelse och mysterier kryddat med luftskepp, mekaniner och mekanimaler – den här steampunkiga berättelsen suger tag i läsaren från första stund.”

En ”steampunkig” bok med målgrupp 9-12 år. Lilys, Roberts och räven Malkins vägar möts av slumpen och tillsammans råkar de ut för en hel del äventyr i letandet efter Lilys försvunna pappa.

Bunzl skildrar en värld alternativ viktoriansk era där skramliga robotar hjälper till i hemmen och människor färdas med zeppelinare. Lilys pappa är en av de främsta skaparna av diverse ”metallskrot” och Lily är övertygad om att hennes pappa inte är död. Någon är ute efter honom, och henne?

Den rätta känslan lyckas Bunzl förmedla, det blir väldigt steampunkigt och tidseran känns korrekt beskriven. Rävnen Malkin kändes tidvis som tvättbjörnen i The guardians of the Galaxy, jag vet inte riktigt varför! Roberts inblandning i det hela känns inte riktigt genomtänkt, tvärtom funderar jag ofta varför han fortfarande hänger med Lily och Malkin. Men Lily behöver en sidekick för storyn, så Bunzl fick väl slänga med en person.

På något sätt fastnar jag inte riktigt i berättelsen så mycket som jag skulle vilja, vad det riktigt beror på kan jag inte sätta fingret på. Helt okej läsning, men för åldersgruppen finns det mycket annan bra läsning, t.ex. Ivy Pocket-trilogin. Omslaget är superfint!

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


En kommentar på “Kugghjärtat – Peter Bunzl”

  • Josefin skriver:

    Den här har jag varit nyfiken på ganska länge. Ska nog läsa den nån gång och se hur den är. Ivy Pocket-böckerna vill jag också läsa! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *