The Bookish Life of Nina Hill – Abbi Waxman

Titel: The Bookish Life of Nina Hill
Författare: Abbi Waxman
ISBN: 9780451491879
Sidantal: 352
Förlag:
Berkley Books
Språk:
Engelska
Format:
Häftad
Utgiven:
2019
Handling:
The only child of a single mother, Nina has her life just as she wants it: a job in a bookstore, a kick-butt trivia team, a world-class planner and a cat named Phil. If she sometimes suspects there might be more to life than reading, she just shrugs and picks up a new book. When the father Nina never knew existed suddenly dies, leaving behind innumerable sisters, brothers, nieces, and nephews, Nina is horrified. They all live close by! They’re all—or mostly all—excited to meet her! She’ll have to Speak. To. Strangers. It’s a disaster! And as if that wasn’t enough, Tom, her trivia nemesis, has turned out to be cute, funny, and deeply interested in getting to know her. Doesn’t he realize what a terrible idea that is? Nina considers her options.

1. Completely change her name and appearance. (Too drastic, plus she likes her hair.)
2. Flee to a deserted island. (Hard pass, see: coffee).
3. Hide in a corner of her apartment and rock back and forth. (Already doing it.)

It’s time for Nina to come out of her comfortable shell, but she isn’t convinced real life could ever live up to fiction. It’s going to take a brand-new family, a persistent suitor, and the combined effects of ice cream and trivia to make her turn her own fresh page.

En bokig bok! Nina Hill är en introvert bokälskare som planerar så mycket som möjligt. I varje kapitel får vi ta del av en sida i hennes dagliga kalender. Att ha en fysisk kalender är något jag får längtan efter varje höst! Dock har den en tendens att bli tom…

Nina jobbar i en bokhandel och det finns massor med litterära referenser i boken. Stundvis är den också väldigt rolig, Waxman försöker sig på en lite ”Sex and the city”-ton i tjejernas dialoger, det lyckas för det mesta riktigt bra. Nina älskar frågesport och det är mysigt att ta del av deras tävlingar, där lagen dessutom har de bästa namnen (You are a Quizzard, Harry). Tom, som spelar i ett av mostståndarlagen får ögonen på Nina…

Jag brukar inte gilla ”fluffiga” böcker så mycket men den här håller! Det enda jag faktiskt inte riktigt gillade var det som handlade om Ninas nyupptäckta familjemedlemmar, det känns som man inte hann lära känna dem riktigt och de tog bara upp plats när man ville läsa om bokhandeln, frågesport och Ninas mysiga liv. Ibland kände jag att Nina hade lite ”too much going on” för att verkligen vara en sann introvert, men det är förstås bara hur jag själv känner det.

Efter jag hade läst boken hade jag en så positiv och glad känsla, så betyget fick bli så högt som en fyra, även om handlingen små brister som nästan drog ner det till en trea. Det gick ändå inte att inte gilla boken som helhet! Mera bookish-böcker, tack.

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.