Julkalenderböcker 2019

Julkalenderböcker har 24 kapitel, ett för var dag fram till jul. Perfekt högläsning! I år har det kommit tre nyajulkalenderböcker, visst är de fina?

Magisk december av Katarina Genar och Lotta Geffenblad.
”En gnistrande julberättelse att läsa ett kapitel om dagen ända fram till julafton! Ingenting är som det brukar. Julias bästa kompis har just flyttat och hennes föräldrar bara jobbar och jobbar. Hon är inte ens säker på att det kommer att bli någon jul överhuvudtaget i år! Men när Julia gör en pappersstjärna i guld på fritids börjar allt förändras. Är det den som visar henne vägen till världens gulligaste hund och till Helmi? Helmi som ger Julia den magiska globen som får tiden och gränserna att suddas ut… Det blir starten på en magisk december.
En förtrollande adventsbok av Katarina Genar med glimrande illustrationer av Lotta Geffenblad. Tjugofyra kapitel fulla av stämning, längtan och förväntan att läsa tillsammans i magisk december. ”

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem.
”Det är första december och snön har just börjat falla. Genom den kalla natten galopperar Ken Taur på väg hem till kentaurernas hemliga rike. Han har varit borta från sin familj länge, men han tänker inte fira en enda jul till utan dem.
Om bara inte vägen varit så lång, om bara inte mörkret varit så stort, om han bara inte varit så väldigt ensam…

En spännande, tankeväckande och stämningsfull berättelse av Mats Strandberg (text) och Sofia Falkenhem (bild). Det här är en alldeles sann julsaga om vänskap, hemlängtan och om att lära sig skilja sagor från sanning. Underbar högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen!

Boken utspelar sig i samma värld som böckerna om monstret Frank som gjort stor succé och sätts upp som musikal på Junibacken under hösten.

Familjen Skurk och den magiska julkulan av Anna Hansson och Jonas Olsson.
”På planeten som familjen Skurk kommer från firar man inte jul. Man äter inte julmat, klär ingen julgran och får inga julklappar. Man julstädar inte, sjunger inga julsånger och har ingen aning om vem jultomten är.
Då är det väl inte så konstigt att det blir lite knasigt när familjen Skurk ska fira sin första jul på jorden?
Den tionde boken om familjen Skurk är en rolig julkalenderbok i 24 kapitel. Den passar barn i åldern 6-9 år och har läsbarhetsindex (lix) 21. Boken är rikligt illustrerad, med en bild på varje uppslag genom hela boken.”


6 kommentar på “Julkalenderböcker 2019”

Kommentarer inaktiverade.