Påfågelsommar – Hannah Richell

Titel: Påfågelsommar
Författare: Hannah Richell
Språk: Svenska
Förlag: Forum
Sidantal: 395
Format: Inbunden
ISBN: 9781787630215
Utgiven: 2019
Handling: ”En uppslukande roman om familjehemligheter och förbjuden kärlek på den engelska landsbygden. På samma släktgods, men med många år emellan, är två kvinnor med om varsin omvälvande sommar. Lillian Oberon känner sig instängd i ett olyckligt äktenskap men ser ingen väg ut. När den karismatiske konstnär som hennes man anlitat kommer till godset vänds allt upp och ner. Årtionden senare kliver Lillians barnbarn Maggie över tröskeln till det nedgångna huset. Hon har återvänt från Australien, dit hon flydde efter ett stort kärlekssvek. Tiden är inne att se sanningen i vitögat och konfronteras med det förflutna. Nutid och dåtid flätas samman och bildar en gripande historia.”

En av de nominerade till Årets bok 2019! Jag älskade Hannah Richells två tidigare böcker (Systrana Tides sista sommar och Skuggan av ett år), kan varmt rekommendera. Därför var jag väldigt nyfiken och exalterad över en ny bok av Richell och ännu högre förväntningar då den var nominerad för Årets bok.

Den har samma engelska, lite herrgårdsaktiga, stämning som de två tidigare böckerna, det som handlingen lovar får du. Att skriva tre böcker enligt ”samma recept” (två tidslinjer, två kvinnor, ett stort gammalt hus, romantik och lite spänning) kan bli en aning uttjatat och kännas som en repris, Richell lyckas lite sisådär att fånga in mig i berättelsen. Visst påminner boken lite om sådant man läst förut, det framkommer inget nytt, men det var inte det som gjorde mig lite besviken på boken. Det var att spänningsmomentet inte lyckades alls, det fanns inget som drog en att läsa vidare.

Påfågelsommar är en lite småmysig, ganska lättläst skildring av ett familjedrama på engelska landsbygden. De som gillar sådana böcker kommer nog att gilla den här också. För mig saknade den bara något som får berättelsen att lyfta.

Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *