Murder is binding – Lorna Barrett

 
Titel: Murder is bindning

Författare: Lorna Barrett
Språk: Engelska

Förlag: Berkley books
Sidantal: 281

Format: Pocket
ISBN: 9780425219584
Utgiven: 2008

Handling: ”The streets of Stoneham, New Hampsire are lined with bookstores…and paved with murder.When she moved to Stoneham, city slicker Tricia Miles met nothing but friendly faces. And when she opened her mystery bookstore, she met friendly competition. But when she finds Doris Gleason dead in her own cookbook store, killed by a carving knife, the atmosphere seems more cutthroat than cordial. Someone wanted to get their hands on the rare cookbook that Doris had recently purchased-and the locals think that someone is Tricia. To clear her name, Tricia will have to take a page out of one of her own mysteries-and hunt down someone who isn’t killing by the book.”

 
Att såhär i början på året ta tag i en hyllvärmare känns alltid bra. Jag tycker väldigt mycket om att läsa cozy mysteries och såg mycket framemot denna som handlade om böcker.
 
I cozy mysteries är ofta händelserna lite osannolika, men oftast är det inte något som stör. ”Murder is binding” utspelar sig i en liten stad som lever på turism, av böcker. Vad jag önskade att en stad verkligen kunde leva på att locka bokturister, men hela konceptet kändes väldigt osannolikt. Det finns alltså en gata med massor av olika bokhandlar, i olika tema. Busslaster med bokintresserade turister åker till Stoneham för att köpa böcker.
 
I Trishas mystery-bokhandel, ”Haven’t got a clue”, säljer hon både billigare böcker men också dyra first-editions. I kokboksbokhandeln brevid mördas ägaren och Trisha blir misstänkt. Med sin systers hjälp försöker hon rentvå sitt namn, tills ännu ett mord sker. Nu tror hela Stoneham att hon är en jinx.
 
Jag älskade alla bokiga inslag, speciellt detaljerna i Trishas bokhandel. Mycket var dock så långt ifrån verkligheten att jag inte riktigt kunde köpa berättelsen. Trisha själv blev för mig en okänd karaktär och hennes inställning till hennes syster var både barnsligt och pinsamt stundvis. Det finns så många cozy mysteries att välja på, så jag fortsätter inte läsa den här serien.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:


En kommentar på “Murder is binding – Lorna Barrett”

  • Det finns en liten stad i Skottland som har jättemånga bokaffärer! Second hand, nytt osv. Plus att de har en bokfestival varje år om jag förstått rätt. Vill verkligen åka dit 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *