Titel: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Författare: Lucy Dillon
Språk: Svenska
Förlag: Bonnier Pocket
Sidantal: 453
Format: Pocket
ISBN: 9789174292107
Utgiven: 2011
Handling: ”Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär … Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv …Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och är en romantisk och varmt humoristisk berättelse om allt det man kan lära av människans bästa vän.”
Min andra bok av Lucy Dillon läst! Jag minns att jag tyckte den föregående var helt okej, men inget enastående. Jag har hört så många som älskar Dillons böcker och jag har haft just denna bok länge i hyllan.
Rachel får ärva sin mosters hus på landet, och även mosterns företag som innefattar ett hundstall. Rachel ser inte sig som en person som varken är intresserad av landet eller hundar, men under tiden hon är där för att ordna alla arvs-ärenden hinner många saker hända. Ska hon sälja hundstallet?
Samtidigt får vi bekanta oss med Natalie och Zoe, som har sina egna berättelser, samtidigt som de knyts ihop med Rachels.
Feel good-genren har aldrig varit nån favorit hos mig, men jag förstår verkligen varför Dillon är så omtyckt som feel good-författare. Boken var kanske i tjockaste laget med sina 453 sidor, vissa partier blev lite tråkiga. Läsningen flöt trots det på riktigt bra och man behövde inte anstränga sig så mycket för att hänga med i handlingen. Jag älskade alla detaljer om hundar, som alltid få plats i hennes böcker. Teman som vänskap och kärlek berördes också, på det stora hela var det en helt okej bok!
Tidigare läst av författaren:
februari 27, 2019 kl. 14:31
Kategori: Bokrecensioner
En kommentar
På
Boklysten ordnas varje vecka omslagsonsdag där man får visa bokomsag enligt tema. Den här veckan var det blommor, så jag tittade bland mina lästa böcker, och i min TBR, och hittade några riktigt fina blommiga omslag! Har ni läst någon av dem?
Vårkänslor!
februari 14, 2019 kl. 07:55
Kategori: Omslagsonsdag
3 Kommentarer
Titel: The Westing Game
Författare: Ellen Raskin
Språk: Engelska
Förlag: Puffin Books
Sidantal: 217
Format: Häftad
ISBN: 0881039713
Utgiven: 1997 (original 1978)
Handling: ”One fateful day, sixteen people gather for the reading of Samuel W. Westing’s will. To their surprise, the will turns out to be a contest, challenging the heirs to find out who among them is Westing’s murderer. Forging ahead, through blizzards, burglaries, and bombings, the game is on. Only two people hold all the clues. One of them is a Westing heir. The other is you!”
Ett spontanköp jag egentligen inte visste något om. Boken verkar rikta sig till en lite yngre publik, men jag tycker (kanske p.g.a. dess ålder?) att den skulle varit lite för svårläst för mig som ung tonåring. Den har inte åldrats så bra, det är något jag inte riktigt kan sätta fingret på. Både gällande story, tempo och språk.
Alla karaktärer i boken ”värvas” till ett bostadshus nära den mystiske Samuel Westings stora hus. De verkar alla ha något gemensamt med Westing, även om de inte känner varandra. I berättelsen finns både barn och vuxna, och deras livsöden skildras lite om varandra. Ibland har jag svårt att hålla reda på vem som är vem.
Karaktärerna kallas till Westings hus för att få ta del av uppläsningen av hans testamente. De flesta är chockade; varför just jag, som inte känner Mr. Westing? Advokaten som läser upp testamentet har tydliga instruktioner hur det ska göras, och snart inser de att de ska ta del av ett slags spel för att få ärva 200 miljoner dollar. De paras ihop två och två, och får ledtrådar att lösa mysteriet: Mr. Westing hävdar nämligen att han inte dog en naturlig död och att hans mördare finns bland alla de som tillkallats till spelet.
Boken var inte så tjock så den gick relativt lätt att läsa, men på något sätt lyckades den inte alls fånga in mig och jag fann den ganska tråkig (trots lovande handling). Svårt att säga vad det exakt var, kanske ett lite utdaterat språk, märkliga händelser som man inte förstod sig på och en stor röra av karaktärer som var rätt så ointressanta. Ledtrådarna gav inget till berättelsen och gjorde en bara mera förvirrad.
februari 13, 2019 kl. 16:00
Kategori: Bokrecensioner
0 Kommentarer
Det var verkligen evigheter sedan jag gjorde Veckans topplista som
Johannas Deckarhörna ordnar varje vecka! Temat för denna vecka är Alla hjärtans dag, så här kommer några riktigt bra böcker som innehåller kärlek.
1. Eleanor & Park läste jag för några år sedan, en fin historia om två unga människor som blir kära. Rainbow Rowell är som bekant väldigt duktig på att skildra trovärdiga karaktärer.
2. Jag ger dig solen av Jandy Nelson fick en full femma i betyg när jag läste den 2016, så bra!
3. Love, Simon av Becky Albertalli är både rolig och lite sötsliskig på samma gång.
4. Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon får absolut vara med på listan, hennes feel-good romaner älskas av så många.
5. A winter flame av Milly Johnson läste jag för många år sedan, men minns den med värme. En vinter feel-good.
När jag plockade ihop listan märkte jag att jag väldigt sällan läser ”kärleksböcker” faktiskt. Just nu håller jag på med Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon, en bok som garanterat skulle passa in på listan också. Jag har överlag inte varit något stort fan av just feel-good genren, men det är bra att varva olika sorters böcker ibland.
februari 12, 2019 kl. 07:57
Kategori: Veckans topplista
16 Kommentarer
Nu har jag äntligen kollat in utbudet på Adlibris bokrea 2019 gällande barnböcker! De här böckerna finns på inköpslistan:
Bläckdöd är sista delen i en trilogi av av Cornelia Funke. Jag läste första delen när jag var yngre, i bokhyllan finns första och andra boken, därav behöver jag få serien komplett!
Jag har visserligen redan läst
Pest och kolera redan tidigare, men tycker den var bra och har jättefina illustrationer.
En riktigt bra barnpysselbok har jag inte ännu, något som blir väldigt bra att ha om något år. Jag har tidigare kikat på just Kreativa Karins pysselböcker, de verkar innehålla en massa roligt.
februari 8, 2019 kl. 09:00
Kategori: Boktips
2 Kommentarer
Antal böcker sammanlagt: 9
På svenska: 3
På engelska: 6
Antal sidor: 2,177 sidor
Månadens bästa: Kind of coping
Månadens sämsta: Murder is binding
Månadens finaste omslag: The way past winter
Kommentar: En riktigt bra mix denna månad. Det var länge sedan jag läste graphic novels och facklitteratur. Lite barnböcker och lite thrillers blev det också. For better and worse och The 7½ deaths of Evelyn Hardcastle var riktigt bra och spännande, rekommenderas verkligen.
februari 7, 2019 kl. 09:23
Kategori: Läst 2019
0 Kommentarer
Titel: Caraval
Författare: Stpehanie Garber
Språk: Svenska
Förlag: B. Wahlströms
Sidantal: 419
Format: Inbunden
ISBN: 9789132200878
Utgiven: 2018
Handling: ”Scarlett Dragna har aldrig lämnat den lilla ön Trisda där hon bor tillsammans med sin syster Tella och deras grymma far. På håll har hon beundrat och fascinerats av Caraval – det årliga uppträdandet där åskådarna deltar i ett dödligt spel för att lista ut vad som är verkligt och vad som är fantasi.
När inbjudan äntligen kommer tar Tella hjälp av en sjöman för att lura med Scarlett till spelet. Men så fort de stiger i land kidnappas Tella av Caravals direktör Legend. Scarlett har fått lära sig att allt som sker under Caraval är på låtsas men snart är hon indragen i ett högst verkligt spel på liv och död. Och oavsett om allt som händer bara är en fantasi måste hon hitta sin syster innan spelet är över och Tella försvinner för alltid.”
Scarlett och Tella är två systrar som inte är det minsta lik varandra, men älskar varandra högt. I flera år har Scarlett skrivit till Caravals direktör, Legend, om att få delta i det magiska skådespelet. När hon och Tella plötsligt blir inbjudna slutar det inte riktigt som hon tänkt; Tella försvinner och det blir Scarletts jobb att rädda henne.
Det är svårt att få ett grepp om vad själva Caraval egentligen går ut på. Ännu efter bokens slut är jag inte riktigt säker? Reglerna är oklara, hur många som deltar vet man inte riktigt och poängen med spelet känns oklar. Det finns ledstrådar, men de är så flummiga att man inte förstår vad som förväntas.
En ganska stark cirkus/karneval-vibe får man av beskrivningarna på Caraval-ön, men allt för många gånger tappar jag bort mig i författarens sätt att skriva. Jag tror många älskar Garbers beskrivningar på t.ex. dofter, för mig funkade det inte alls. Några exempel: ”Världen smakade som lögner och aska” eller ”Det smakade som midnatt”. I ett försök att få till lite poetiska beskrivningar så kändes det mestadels obekvämt eller krystat.
Scarletts försök att hitta sin älskade syster blir ibland i gömman av hennes egna romantiska bekymmer på Caraval, något jag hade lite svårt med. Jag tyckte vissa detaljer av Caraval var fina och man fick en lite sagolik känsla, det är det som puffade upp betyget till en 2:a. Handlingen och mysteriet med Caraval fångade inte in mig så som jag hade hoppats, kanske just för att författaren försökte göra det för mystiskt – vilket gjorde att jag aldrig fick grepp om världsbygget.
februari 6, 2019 kl. 16:00
Kategori: Bokrecensioner
0 Kommentarer
Bokrean 2019 har smygstartat! På svenska Adlibris kan man redan förhandsbeställa böcker inför årets bokrea. Jag väntar snällt på att finlandssvenska sidan också ska ge mig möjlighet att beställa. Lätt hänt blir det att man förköper sig, så jag har med stor möda gallrat fram fyra böcker som jag funderar på att köpa:
Har ni läst någon av dem? Vad planerar ni att köpa på bokrean? Jag hittade inte rea-barnböcker ännu, så där kanske det också blir något tillägg till önskelistan.
februari 5, 2019 kl. 16:00
Kategori: Boknyheter
2 Kommentarer
I Januari hittade lite nya böcker hem till mig!
Från Adlibris blev det Kind of coping, Book Love, For better and worse och The 7½ deaths of Evelyn Hardcastle.
Från bibliotekets gratishylla, där vem som helst får hämta böcker, nappade jag Mardrömmar av Stephen King.
På second hand köpte jag
Rit, Audrey-flickorna, Anne på Ingleside och
Mr. Ripley. Mr. Ripley innehåller alla tre böcker i serien, den var så snygg så jag kunde inte motså.
Paketlandet vann jag hos en tävling på
Barnboksbloggen, jag brukar aldrig vinna något så jag blev väldigt glad!
februari 2, 2019 kl. 09:00
Kategori: Bookhaul
En kommentar
Titel: Murder is bindning
Författare: Lorna Barrett
Språk: Engelska
Förlag: Berkley books
Sidantal: 281
Format: Pocket
ISBN: 9780425219584
Utgiven: 2008
Handling: ”The streets of Stoneham, New Hampsire are lined with bookstores…and paved with murder.When she moved to Stoneham, city slicker Tricia Miles met nothing but friendly faces. And when she opened her mystery bookstore, she met friendly competition. But when she finds Doris Gleason dead in her own cookbook store, killed by a carving knife, the atmosphere seems more cutthroat than cordial. Someone wanted to get their hands on the rare cookbook that Doris had recently purchased-and the locals think that someone is Tricia. To clear her name, Tricia will have to take a page out of one of her own mysteries-and hunt down someone who isn’t killing by the book.”
Att såhär i början på året ta tag i en hyllvärmare känns alltid bra. Jag tycker väldigt mycket om att läsa cozy mysteries och såg mycket framemot denna som handlade om böcker.
I cozy mysteries är ofta händelserna lite osannolika, men oftast är det inte något som stör. ”Murder is binding” utspelar sig i en liten stad som lever på turism, av böcker. Vad jag önskade att en stad verkligen kunde leva på att locka bokturister, men hela konceptet kändes väldigt osannolikt. Det finns alltså en gata med massor av olika bokhandlar, i olika tema. Busslaster med bokintresserade turister åker till Stoneham för att köpa böcker.
I Trishas mystery-bokhandel, ”Haven’t got a clue”, säljer hon både billigare böcker men också dyra first-editions. I kokboksbokhandeln brevid mördas ägaren och Trisha blir misstänkt. Med sin systers hjälp försöker hon rentvå sitt namn, tills ännu ett mord sker. Nu tror hela Stoneham att hon är en jinx.
Jag älskade alla bokiga inslag, speciellt detaljerna i Trishas bokhandel. Mycket var dock så långt ifrån verkligheten att jag inte riktigt kunde köpa berättelsen. Trisha själv blev för mig en okänd karaktär och hennes inställning till hennes syster var både barnsligt och pinsamt stundvis. Det finns så många cozy mysteries att välja på, så jag fortsätter inte läsa den här serien.
februari 1, 2019 kl. 07:06
Kategori: Bokrecensioner
En kommentar