The way past winter – Kiran Millwood Hargrave

 
Titel: The way past winter

Författare: Kiran Millwood Hargrave
Språk: Engelska

Förlag: Chicken house
Sidantal: 256

Format: Inbunden
ISBN: 9781911077930
Utgiven: 2018

Handling: ”When Mila’s brother disappears, she believes he’s been taken by the Bear, a hooded stranger of legend who sought shelter at their home. Mila and her sisters follow his trail into the frozen north, determined to find a way past winter and bring their brother home.”

 
Ännu en julklappsbok läst! Som dessutom utspelar sig vintertid.
 
Berättelsen handlar om fyra syskon som bor tillsammans i ett land där vintern inte försvinner. Det har gått många år sedan våren kommit och det är tungt för hela befolkningen. Under en kall vinterkväll försvinner Oskar, samtidigt som ett mycket skumt gäng män besöker syskonens hus. Sanna, den äldsta av systrarna, är säker på att Oskar for frivilligt, medan Pípa och Mila inte alls tror på det. De tre systrarna söker sig norrut för att leta efter sin bror, där träffar Mila en magiker som berättar att Oskar inte lämnade dem frivilligt. Tillsammans börar äventyret att hitta Oskar och ta reda på sanningen.
 
En ganska vintermysig bok med trevliga beskrivning av vinter i en fantasyaktig miljö som känns lite som Norden. Första halvan av boken är bäst, medan deras färd mot Oskar ibland är lite hoppig och otydlig. Boken var snabbläst och ibland en snubb på för snabb i berättartakten.
Omslaget och hela layouten på boken är jättefin!
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:


2 kommentar på “The way past winter – Kiran Millwood Hargrave”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *