Evelyn Hugos sju äkta män – Taylor Jenkins Reed

 
Titel: Evelyn Hugos sju äkta män

Författare: Taylor Jenkins Reed
Språk: Svenska

Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Sidantal: 430

Format: Inbunden
ISBN: 9789177990291
Utgiven: 2018

Handling: ”Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.
Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.”

 
Det bästa med att bli överraskad med ett recensionsexemplar är att man ofta läser en bok man annars skulle ha missat. ”Evelyn Hugos sju äkta män” är inte en bok jag direkt skulle ha plockat upp, men när jag fick hem den med posten var det något som drog mig till boken. Jag började läsa direkt.
 
Berättelsen börjar med Monique, som får ett stort uppdrag som journalist; att göra ett reportage om den berömde Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo. Evelyn har inte varit mycket i offentligheten på länge och den enda hon nu vill prata med är Monique. Frågan är varför?
 
Monique och Evelyn lär känna varandra och som läsare får man följa med Evelyns intressanta liv. Hennes uppgång och fall, hennes kärlekar och hjärtesorger och hur man gjorde karriär i ”det gamla” Hollywood. Det är omöjligt att inte bli gripen av Evelyns berättelse, den har allt. Taylor Jenkins Reed gör ett fantastiskt karaktärsgalleri där man verkligen kastas in i Evelyns värld. Jag kunde inte lägga boken ifrån mig, till sist kändes det som om Evelyn Hugo fanns påriktigt!
 
Genom hela boken löper en lite glittrig, glamorös och nostalgisk känsla, Jenkins Reed lyckas fånga just den rätta Hollywood-känslan. Tankarna går till Marilyn Monroe, Ingrid Bergman och Audrey Hepburn. Evelyn Hugo är full av hemligheter och mystik, man vill hela tiden läsa vidare vad hon ska berätta till näst. Med kubansk bakgrund och blonderat hår gjorde Evelyn allt hon kunde för att bli ”the next big thing”, och det lyckades hon med. Vilket också fick stå henne ganska dyrt många gånger.
 
Vänta inte på någon stor plot-twist, det är inte det som berättelsen handlar om. Den handlar om något helt annat; ett helt liv. Jag älskade boken och den är en av mina bästa läsupplevelser. Full pott!
Tack till Louise Bäckelin Förlag för recensionsexemplaret!
 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:

2 kommentar på “Evelyn Hugos sju äkta män – Taylor Jenkins Reed”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *