Mortina – Barbara Cantini


Titel:
Mortina

Originalets titel: Ghoulia

Författare: Barbara Cantini
Språk: Svenska

Förlag: Rabén & Sjögren
Sidantal: 52

Format: Inbunden
ISBN: 9789129711127
Utgiven: 2018

Handling: ”Mortina är ett helt vanligt zombiebarn. Hon är likblek i hyn, har utstående ögon och kan slita av sig huvudet och bolla med det om hon vill. Mortina bor i ett stort fallfärdigt spökslott tillsammans med sin faster Krypta och hunden Rabies, och hon har en önskan i världen – att få kompisar. Hennes faster tycker inte att det är någon bra idé, men Mortina ger inte upp. På något sätt måste det gå. Och när det blir halloween ser Mortina sin chans. Då ser ju alla ut som hon!

Pricken möter Tim Burton möter familjen Addams! Mortina är först ut i vår serie med alldeles lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare. En perfekt blandning av rys och mys!”

 
En mys-rysare för 3-6 åringar som passar pefekt att läsa på hösten! Mortina är en zombie som bor isolerad i ett slott, men vill så gärna leka med andra barn. Hennes faster förbjuder henne eftersom hon är en zombie. Det närmar sig Halloween och Mortina kommer på den perfekta idén att klä ut sig, till en zombie! Då kan hon vara med och knacka dörr med bus eller godis tillsammans med de andra barnen.

Boken igenom har så fina illustrationer som verkligen ger höstkänsla.

 
 
Jag älskade illustrationerna i Ivy Pocket som Barbara Cantini ritat, därav var jag väldigt intresserad av Mortina! På engelska finns det två böcker till, hoppas Rabén och Sjögren översätter dem också.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:

En kommentar på “Mortina – Barbara Cantini”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *