Quiet Girl in a Noisy World – Debbie Tung

 
Titel: Quiet Girl in a Noisy World

Författare: Debbie Tung
Språk: Engelska

Förlag: Andrews McMeel Publishing
Sidantal: 184

Format: Häftad
ISBN: 9781449486068
Utgiven: 2017

Handling: Sweet, funny, and quietly poignant, Debbie Tung’s comics reveal the ups and downs of coming of age as an introvert.
This illustrated gift book of short comics illuminates author Debbie Tung’s experience as an introvert in an extrovert’s world. Presented in a loose narrative style that can be read front to back or dipped into at one’s leisure, the book spans three years of Debbie’s life, from the end of college to the present day. In these early years of adulthood, Debbie slowly but finally discovers there is a name for her lifelong need to be alone: she’s an introvert.
The first half of the book traces Debbie’s final year in college: socializing with peers, dating, falling in love (with an extrovert!), moving in, getting married, meeting new people, and simply trying to fit in. The second half looks at her life after graduation: finding a job, learning to live with her new husband, trying to understand social obligations when it comes to the in-laws, and navigating office life. Ultimately, Quiet Girl sends a positive, pro-introvert message: our heroine learns to embrace her introversion and finds ways to thrive in the world while fulfilling her need for quiet.

 
 
Det fanns så mycket igenkänning i denna bok. Dessutom var den ganska rolig också. Nästan allt stämde precis in på mig och ibland känns det bara bra att veta att man inte är den enda introverten i världen (för så kan det faktiskt kännas stundvis).
 
Karaktären utvecklas hela tiden och vägen dit är humoristisk och klockren, allt från att kunna mingla snyggt på partyn till att älska böcker och vilja vara ensam, speciellt för att kunna vara kreativ. Att få vara helt ifred med sina tankar och inte prata med någon alls på flera timmar är en lyx man sällan får, men när det händer så börjar många idéer bubbla. Att behöva ladda ”de sociala batterierna” är något som kanske inte alla förstår, men Debbie beskriver det så bra att alla kan get the hang of it. Man bara måste få vara ifred och varva ner, annars funkar man inte. Helst i sällskap av en bok och en kopp kaffe, skulle jag själv tillägga.
Denna bok passar också utmärkt åt extroverter som är nyfikna på introverter, varför känner vi som vi gör? Och förstås för introverter som får nicka igenkännande.
 
Debbie Tung kommer att ge ut en till graphic novel i januari 2019 som handlar om kärleken till böcker, den ser vi framemot!
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *