Den andra kvinnan – Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

 
Titel: Den andra kvinnan
Origialtitel: The wife between us

Författare: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
Språk: Svenska

Förlag: Modernista

Sidantal: 376

Format: Inbunden
ISBN: 9789177813460
Utgiven: 2018

Handling: ”Vanessa Thompson har blivit lämnad för en yngre kvinna av sin exmake Richard. Han är nu förlovad med Nellie, och Vanessa är svartsjuk och besatt av sin ersättare. Och av tanken på att till varje pris stoppa deras giftermål. I alla fall är det så det verkar. Den andra kvinnan är en isande thriller som skildrar de komplexa hemligheterna i vad som på ytan varit ett avundsvärt äktenskap och hur farligt det kan vara att ignorera sanningen i kärlekens namn.”

 
Jag hade haft span på denna bok sedan Modernista gav ut sin höstkatalog. Boken visade sig vara en verklig bladvändare, när man en gång börjat läsa kunde man inte sluta.

Berättaren, Vanessa, verkar väldigt ostabil och det är svårt att veta vad som är sant. Richard verkar lite allmänt skum och Nellie verkar ha hemligheter. Att kalla den bok för thriller är kanske lite långsökt, men ett spännande relationsdrama är det iallafall. Bit för bit nystas det upp vad som verkligen hände mellan Vanessa och Richard, och vad som nu pågår mellan Nellie och Richard. Vad har dessa personer gemensamt?

 
Vissa händelser var en snudd på otrovärdiga men jag vad naglad till denna bok i två dagar, jag läste varje stund jag fick över. Boken blev aldrig tråkig trots att det handlade om tre karaktärer, det gjorde att man blev ännu mera inne i handlingen och lärde känna deras personligheter. Det fanns ganska många små plottwists som snörde ihop storyn bra. Förvänta dig ingen blodig thriller, detta är psykologisk spänning när den är som bäst!

Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *