Morgondagg och aftonljus – Carolin Zander

 
Titel: Morgondagg och aftonljus

Författare: Carolin Zander
Språk: Svenska

Förlag: Visto förlag

Sidantal: 168

Format: Inbunden
ISBN: 9789188769053
Utgiven: 2018

Handling: ”Morgondagg och aftonljus” tar oss med på vandring längs trädgårdsåret. En värld som sjuder av växtberättelser, drömmar, minnen och poesi. Läsaren bjuds på en lyrisk resa där varje blomma blir en vän, en härlig bok för själ och sinne. Carolin Zanders personliga betraktelser varvas med foton från hennes egen trädgård en livsbejakande lovsång till växter och jord.”

 
Jag är egentligen inte någon tädgårdsmänniska, har jag tyckt åtminstone. På sistone har jag fått mer och mer intresse för trädgård och när jag såg denna bok reserverade jag den snabbt på biblioteket.
Efter att ha läst boken förstår jag bättre människor som verkligen brinner för trädgårdsarbete. Zander beskriver ganska drömskt hennes känslor i trädgården och hur de olika årstiderna påverkar allt det gröna. 
Bilderna är otroligt vackra, och det är ganska långt som en bilderbok, det finns inte så mycket text. Jag hade hoppats på poesi och lite mera varierande texter, men Zander uppfyller sitt mål med boken: att få förmedla hennes känslor för trädgården till läsaren. Den känns ganska personlig, som om hon gjort den mest för sig, men sedan gett ut den. Det tycker jag är fint! Jag blev jätteinspirerad att planera min egen framtida trädgård.
Denna bok passar också bra som gåva åt trädgårdsentusiaster som redan ”har allt”.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *