Kvinnan i fönstret – A.J. Finn

 
Titel: Kvinnan i fönstret

Författare: A.J. Finn
Språk: Svenska
Sidantal: 454

Förlag: Albert Bonniers Förlag

Format: Inbunden
ISBN: 9789100172374
Utgiven: 2018

Handling: ”Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?”

 
Denna bok har synts överallt enligt mig! Många tycker om den och den är även en av de nominerade till Årets bok 2018.
Får ibland ett sånt sug efter psykologiska thrillers/spänningsromaner, så beslöt att låna denna från biblioteket. Jag hade ganska höga förhoppningar på den, och riktigt nöjd blev jag.
Den har lite samma stämning som Kvinnan på tåget, en lite trasig huvudkaraktär som verkar en aning alkoholiserad. Man vet inte riktigt vad som är sant och vad som inte är det. Anna Fox lider av agorafobi (även kallat ”torgskräck”) och kan inte gå ut. Istället roar hon sig med att spionera på grannarna genom fönstren med sin systemkamera. Det hon bevittnar är något förskräckligt hemskt, och hon vet inte vad hon ska göra…
Det fanns förvånansvärt många små ”twists” längs med berättelsen, vissa hade jag föraningar om, andra inte. Formatet känns luftigt och relativt lättläst, kapiteln är korta och det är till bokens fördel, man måste bara få ETT kapitel till!
 
Slutet kändes inte riktigt trovärdigt och vissa saker kändes lite märkliga. Men överlag var denna en underhållande bok för alla oss som gillar psykologiska thrillers! Läsvärd.
 
Finns på Adlibris och Bokus.

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.