Astrid Lindgren – Agnes Margrethe Bjorvand & Lisa Aisato

 
Titel: Astrid Lindgren

Författare: Agnes Margarethe Bjorvand & Lisa Aisato
Språk: Svenska

Förlag: Modernista

Format: Inbunden
Sidor: 106
ISBN: 9789177010906
Utgiven: 2016

Handling: ”Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröderna Lejonhjärta och många, många andra Men vem var egentligen Astrid Lindgren?
Visste du att hon tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom? Eller att hon gillade att klä ut sig till häxa och skoja med små barn? Visste du att hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och att hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?
I den här boken får du läsa den fantastiska historien om hur Astrid Lindgren från Vimmerby blev en av världens mest älskade författare.

Boken är rikt illustrerad – i samma anda som Astrid Lindgrens älskade barnböcker – av den prisbelönta illustratören och barnboksförfattaren Lisa Aisato.”

 
En biografipärla som passar alla åldrar! Jag visste inte så mycket om Astrid Lindgren, förutom att hon skrivit en hel drös underbara barnböcker. Boken har jättefina illustrationer av Lisa Aisato, formatet är ganska stort och detta i kombination gav en fin läsupplevelse. Jag tycker boken fångar upp det relevanta i Astrids liv och på ett sätt som också yngre läsare förstår. Kan Lisa Aisato göra en likadan bok om Tove Jansson? Tack på förhand!
Tack Modernista för recensionsexemplaret!
 
Finns på Adlibris och Bokus.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *