Six Stories – Matt Wesolowski

 
Titel: Six Stories

Författare: Matt Wesolowski
Språk: Engelska
Sidantal: 225

Förlag: Orenda Books

Format: Pocket
ISBN:  9781910633625
Utgiven: 2017

Handling: ”1997. Scarclaw Fell. The body of teenager Tom Jeffries is found at an outward bound centre. Verdict? Misadventure. But not everyone is convinced. And the truth of what happened in the beautiful but eerie fell is locked in the memories of the tight-knit group of friends who embarked on that fateful trip, and the flimsy testimony of those living nearby.2017. Enter elusive investigative journalist Scott King, whose podcast examinations of complicated cases have rivalled the success of Serial, with his concealed identity making him a cult internet figure.In a series of six interviews, King attempts to work out how the dynamics of a group of idle teenagers conspired with the sinister legends surrounding the fell to result in Jeffries’ mysterious death. And who’s to blame…As every interview unveils a new revelation, you’ll be forced to work out for yourself how Tom Jeffries died, and who is telling the truth.”

 
Det bästa är nog att läsa böcker utan att ha några förväntningar alls. Jag såg Six Stories på någon blogg eller Goodreads och visste inte egentligen något om boken, annat än att det var ett mordmysterium som utspelar sig i form av en podcast. Att läsa en bok som är en podd var något helt nytt för mig! Annorlunda, både bra och dåligt. Innehållet blir mestadels dialoger, men mellan klippen väver författaren in Scott Kings (journalisten och poddägaren) egna tankar och kommentarer och fyndiga påpekelser man själv kanske inte lagt märke till medan intervjuerna pågår. Wesolowski lyckas få karaktärerna levande och ger dem sin egna röst, vilket är skickligt gjort med tanke på att det man vet om dem är i princip bara på basen av dialoger.
Upplösningen och slutet var jag, som vanligt(!), inte helt nöjd med, men denna bok höll mig hårt fången under de tre dagarna jag ägnade mig åt den. Vad ska hända näst, vem ska intervjuas näst…
 
Utan att säga destu mera, så rekommenderar jag den varmt för alla som är ute efter en lite ny form av deckare. Det finns en ny bok om Scott King som följer samma serie, Six Stories, men ett nytt mord: Hydra.
 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:

En kommentar på “Six Stories – Matt Wesolowski”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.