Poppy Pym & den förhäxade pjäsen – Laura Wood

 
Titel: Poppy Pym & den förhäxade pjäsen

Författare: Laura Wood
Språk: Svenska
Sidantal: 302
Serie: Poppy Pym #2

Förlag: Modernista

Format: Inbunden
ISBN13: 9789177016557
Utgiven: 2017

Handling: ”Välkomna till en berättelse om spöken, gömda skatter och marsvin…
Det är Halloween på internatskolan Saint Smithens och eleverna ska sätta upp Shakespeares pjäs Macbeth – men föreställningen råkar ut för den ena katastrofen efter den andra, från en mystisk brand till spöklika varningar.
Är pjäsen förhäxad? Och hur passar Phineas Scrimshaws försvunna guld in i det hela? Bara en superdetektiv som Poppy Pym kan klara av att tackla två mysterier samtidigt ja, med lite hjälp från sina vänner och sin cirkusfamilj förstås!”

 
Jag gillade första boken om Poppy Pym som Modernista ger ut på svenska. Böckerna riktar sig till 9-12 åringar, vilket jag hade i åtanke när jag läste. Lättläst, småroligt men andra boken var inte riktigt lika stark som den första.
 
En Shakespare-pjäs där allt går galet och en gammal skatt, hur hänger det ihop? Det får man läsa sig fram till. Mysteriet var bara ljummet intressant och det fanns alla möjliga nya karaktärer som jag blandade på. Man hann inte riktigt bekanta sig med dem tillräckligt för att engagera sig i dem och deras eventuella inbladning i mysterierna.
 
Det jag gillade var Halloweenstämningen och Poppys cirkusfamilj., de skulle gärna sett mera av i boken. Jag tror jag skulle älskat Poppy Pym-böckerna som yngre.
 
Tidigare läst av författaren:

 
Finns på Adlibris och Bokus.
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.