The Stephen King Book Tag

Denna tag är snodd av Vargnatts bokhylla!
 
1. Stephen King – En hyllad författare som du anser förtjänar alla hyllningar.
 
För mig är Shirley Jackson en nypptäckt författare för i år. Efter att ha läst två av hennes böcker, “Hemsökelsen på Hill House” och “Vi har alltid bott på slottet” anser jag att hon är värd den hype hon har fått. Hon skriver på ett mycket unikt sätt som jag beundrar.
2. IT – En gigantisk bok som varit på din TBR länge (600 sidor eller mer).
 
 
Råkar vara en Stephen King bok som jag har haft jättelänge på kö här hemma, nämligen 22/11 1963. Köpt på bokrean för några år sen, inbunden, 794 sidor är den tegelstenen. Verkar spännande eftersom jag alltid intresserat mig för Kennedy’s.
3. Carrie – En klassiker som alla har läst utom du.
 
 
Det känns som mer eller mindre halva jorden läst “To kill a mockingbird” av Harper Lee. Kan vara min egen uppfattning bara..
4. Misery – En läskig bok på din TBR-lista
 

 
Novellsamling av Shirley Jackson, kallad “Dark Tales“, innehållande bl.a. novellen “The Lottery”.
5. Gerald’s game – En bok som ska bli film/serie som du behöver läsa.
 
 
En annan långkörare på min TBR, “Främligen i huset” av Sarah Waters ska tydligen bli film. Verkar som en ganska klassisk spökhistoria med familjeintriger.
6. 11/22/63 – En historisk roman du ser fram emot.
 
 
Röd måne” är med i min hyllvärmarutmaning 2018 och handlar om häxor i 1600-talets Sverige. Det ämnet intresserade mig efter att jag läst Jan Guillous bok “Häxornas försvarare” för några år sedan.
7. Tagga någon.
 
Alla ni som läser detta inlägg!

2 kommentar på “The Stephen King Book Tag”

  • Kul att du gjorde den! 🙂 Den där boken av Shirley Jackson måste jag skaffa och läsa, så fin den var dessutom! Hade ingen aning om att Främlingen i huset ska bli film, läste boken för flera år sedan och minns att jag tyckte om den 🙂

  • liza - iregnet skriver:

    Jag gillade To Kill A Mockingbird jättemycket så den rekommenderar jag ! Och King-boken har jag också haft i hyllan väldigt länge, är bara lite rädd för storleken på den 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *