Veckans topplista – v.1 2018 – författare som gav mersmak

Johannas Deckarhörna ordnar varje vecka Veckans topplista, där bokbloggare får lista topplista enligt givet tema. Tack för det Johanna, det är kul!
Denna vecka delger vi topp fem nya författarbekantskaper under 2017 som vi gärna läser mer av.
Förvånansvärt få nya författare läste jag under året, jag anser mig ha valt ganska säkra kort under 2017, så som tidigare favoriter Louise Penny, Hannah Richell, E. Lockhart och Francesca Zappia.

1. Laura Purcell som skrev den kusliga The Silent Companions gjorde mig nyfiken på kommande spökhistorier av författaren.

 
2. Sarah Andersen tecknar så roligt och igenkännande i sina böcker “Adulthood is a myth” och uppföljaren “Big mushy happy lump” och jag på hoppas på mer från henne. 
 
3. Rupi Kaur fick mig att gilla modern poesi i sin storsäljare “Milk and honey”. Jag hann läsa uppföljaren “The sun and her flowers” innan året var slut, den knockade inte mig direkt, men vill gärna läsa mer av henne ändå.

 
4. Ashley Postons “Geekerella” introducerade mig för en nördig re-telling på Cinderella, en mysig bok jag uppskattade! Hon har en ny på kommande under våren 2018 i sci-fi tema, den är jag mycket nyfiken på.

 
5. Zacharias Topelius fick jag upp ögonen för i diktsamlingen “Sjung stjärnor” där jag gillade hans dikter bäst. Vackert gammeldags. Överlag läser jag för lite finlandssvenska, så kunde bra tänka mig att läsa något mer av honom, hoppeligen någon fin gammal bok som jag hittar begagnat.

8 kommentar på “Veckans topplista – v.1 2018 – författare som gav mersmak”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *